ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Απίστευτα πράγματα βιώνουμε κατά την διάρκεια των ημερών μας, αλλά σιγά-σιγά πάμε να τα συνηθίσουμε όλα αυτά που διαρκώς και... ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Απίστευτα πράγματα βιώνουμε κατά την διάρκεια των ημερών μας, αλλά σιγά-σιγά πάμε να τα συνηθίσουμε όλα αυτά που διαρκώς και εναλλασσόμενα συμβαίνουν γύρω μας, μπροστά στα μάτια μας, αλλά και μέσα στις ψυχές μας που απορούν, θλίβονται, και πολλάκις δεν αντέχουν.

Αστειεύομαι. «Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια», έλεγαν οι παλαιότεροι, πράγμα που θα πει πως και στους καιρούς τους συνέβαιναν τα ίδια.

Για παράδειγμα, πριν λίγο ακόμη, ήσαν γλαφυροί, ευφάνταστοι, έως και ηλίθιοι όσοι πίστευαν πως υπάρχουν εξωγήϊνοι πολιτισμοί και πως μας επισκέπτονταν κάτοικοι άλλων πλανητών. Σήμερα, μας βομβαρδίζουν συνέχεια με ειδήσεις περί εμφανίσεώς τους,. -ακόμη και διαμονής τους-, στον δικό μας ταλαίπωρο πλανήτη.



Δυσμενείς οι σχέσεις μας, -λέγεται- με την Κύπρο, αυτήν για την οποία μέχρι εχθές  «κοπτόμασταν» σαν αδελφή μας, που αμάν και πώς ζητούσαμε , -αν και δεν έφτανε ποτέ-, να γίνει «ένα» μαζί μας.

«Θα έρθουμε νύχτα ξαφνικά», μας απειλούσαν οι γείτονες και, -για εμάς-, φίλοι μας από την Τουρκία. Προχθές, ο Πρόεδρός της, έστειλε διάπυρες ευχές σε εμάς για την μνήμη τής απελευθέρωσής μας από τους Τούρκους των Σουλτάνων  (1453-1821).

Τέλος οι ΜΕΘ στην Ελλάδα για τους πάσχοντες από κορωνοϊό. Θα στοιβάζονται πλέον ομού με τους άλλους ασθενείς, οιασδήποτε ασθένειας, γιατί έτσι απεφάσισε η αρμόδια επιτροπή, η οποία έλαβε υπόψη της ότι τώρα πλέον υπάρχουν φάρμακα για όλους.



Ξεκίνησαν τα δρομολόγια των τρένων και πάλι σταματάνε, γιατί ενώ οι αρμόδιοι πίστευαν πως τα είχαν διορθώσει όλα, οι εργαζόμενοι σε αυτά, συνεχίζουν να τα θεωρούν ανασφαλή και εξακολουθούν να κατέρχονται σε απεργίες, όπως κατά την σημερινή κηρυχθείσα εικοσιτετράωρη.

Γκρεμίζεται, -λένε-, το τραπεζικό σύστημα παγκοσμίως, στην Ελλάδα όμως, γερά κρατάμε, όπως μας επιβεβαιώνει η Κυβέρνησή μας.

Από την άλλη, διαπιστώνεται πως η αύξηση των επιτοκίων προκαλεί την ζημιά, παρά ταύτα, τα επιτόκια ανέβηκαν και πάλι.



Το «καλάθι του νοικοκυριού» συνεχίζει να υφίσταται σαν οικονομική ενίσχυση, αλλά στα σούπερ-μάρκετς, με το κιάλι βρίσκεις κάποια ταμπελίτσα να υποδεικνύει κάποιο συμβατό προϊόν.

Έρχεται όμως «το καλάθι του  νουνού» και ίσως δούμε την διαφορά.

Και των εναλλαγών, ουκ έστι τέλος.

error: Content is protected !!