Γεμάτος παραστάσεις ο Μάρτιος για «Το Θέατρο της Κούλουρης» Γεμάτος παραστάσεις ο Μάρτιος για «Το Θέατρο της Κούλουρης»
της Λίλυς Νούραη Μεστός από εκδηλώσεις, υπήρξε ο μήνα Μάρτιος για «Το Θέατρο της Κούλουρης, τις πολιτιΣτικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις του. Στις 12... Γεμάτος παραστάσεις ο Μάρτιος για «Το Θέατρο της Κούλουρης»

της Λίλυς Νούραη

Μεστός από εκδηλώσεις, υπήρξε ο μήνα Μάρτιος για «Το Θέατρο της Κούλουρης, τις πολιτιΣτικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις του.

Στις 12 Μαρτίου, παρουσίασε στα πλαίσια του Παγκόσμιου Εορτασμού για την Γυναίκα, μία μουσικοποιητική βραδιά συνοδευόμενη και από γλυκίσματα, στο κοινοτικό κατάστημα των Σεληνίων. Παράλληλα, το κοινό της εκδήλωσης, είχε την ευκαιρία και να λάβει μέρος στο φινάλε της εκδήλωσης χορεύοντας, παρασυρόμενο από τα κεφάτα τραγούδια της Κατερίνας Δουργούτη και του Δημήτρη Μπατάγια και ενθουσιασμένο από την υπέροχη αυτή βραδιά.

Στις 17 Μαρτίου, και στο θεατρικό χώρο της αίθουσας «Δημήτης Μπόγρης», είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία ωραία κωμωδία του γάλλου Μαριβώ, με τον τίτλο «Ο νεόπλουτος χωριάτης», με κύριο ερμηνευτή τον Ντίνο Κουμπάτη και σε σκηνοθεσία Παντελή Γαρείου. Το φινάλε του έργου, πλαισιώθηκε από τραγούδια και χορούς, σε χορογραφίες της Ρούλας Μπεγνή-Μεϊμάρογλου και σολίστες χορού τις Ρούλα Μπεγνή, Μίτση Χριστοδούλου και Αναστασία Βασιλείου, η οποία και τραγούηδε καθώς και η Χαρά Κολλιού.

Στις 17 Μαρτίου, και στο θεατρικό χώρο της αίθουσας «Δημήτης Μπόγρης», είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία ωραία κωμωδία του γάλλου Μαριβώ, με τον τίτλο «Ο νεόπλουτος χωριάτης», με κύριο ερμηνευτή τον Ντίνο Κουμπάτη και σε σκηνοθεσία Παντελή Γαρείου. Το φινάλε του έργου, πλαισιώθηκε από τραγούδια και χορούς, σε χορογραφίες της Ρούλας Μπεγνή-Μεϊμάρογλου και σολίστες χορού τις Ρούλα Μπεγνή, Μίτση Χριστοδούλου και Αναστασία Βασιλείου, η οποία και τραγούηδε καθώς και η Χαρά Κολλιού.Την επόμενη, αμέσως, ημέρα 18 Μαρτίου, και ύστερα από τρία χρόνια μετά την πρεμιέρα του στην Αθήνα, έφτασε και στην Σαλαμίνα το σπονδυλωτό θεατρικό έργο του Ντίνου Κουμπάτη «Του Έρωτα και της Ζωής», διανθισμένο με θεατρικές παρλάτες, ποίηση, χορό, μουσική και τραγούδι.

Η καινοτομία, η οποία υπήρξε σε αυτή τη παράσταση, ήταν ότι μαζί με τους ηθοποιούς του θιάσου, συμμετείχαν  με μεγάλη επιτυχία, και σπουδαστές του Τμήματος Θεατρικής Αγωγής του Λαϊκού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου Συντονιστής Καθηγητής είναι ο κ. Ντίνος Κουμπάτης.

Το ίδιο έργο, παρουσιάστηκε και στις 27 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα του Ηθοποιού στο Αμφιθέατρο του Λαϊκού Πανεπιστημίου, για δεύτερη φορά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κατόπιν επιτακτικής απαίτησης παραγόντων και θεατών.

Στις παραστάσεις, -εκτός των προαναφερθέντων-, έλαβαν μέρος και -χωρίς αξιολόγηση-, Άννα Χατζημιχάλη, Υβόνη Αραβανή, Μαίρη Περδικούρη, Μυρσίνη Ράντου, Κωνσταντίνα Βαληράκη και Μπούκουρη Μπέλλο, καθώς και οι Παντελής Γαρείος, Γιώργος Βάσσος, Βασίλης Βασιλείου, Θέοδωρος Καναβάρης, Κώστας Γιαννόπουλος, Χρήστος Νικητέας, Νεοκλής Δακορώνιας, Γιώργος Μελλές και Ρομπέρτο Καπλάνι.Τέλος, την ιδιαίτερη παρουσία της έδωσε η Μαρία Μπεγνή με ένα μουσικό θεατρικό μονόλογο.

Η τεχνική επιμέλεια ήταν του Αλέξανδρου Ανδρέου και η παραγωγή όλων των παραστάσεων και όπως πάντα, του Πολιτιστικού Κυττάρου Σαλαμίνας.

error: Content is protected !!