ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΩΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΩΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟ!
Ο γρίφος ελύθη! Ο κύβος ερρίφθη! Πάμε σε εκλογές, 21 Μαΐου του σωτηρίου έτους 2023. Το ανακοίνωσε προσωπικά ο κύριος Πρωθυπουργός μας και σταματούν... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΩΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟ!

Ο γρίφος ελύθη! Ο κύβος ερρίφθη!

Πάμε σε εκλογές, 21 Μαΐου του σωτηρίου έτους 2023.

Το ανακοίνωσε προσωπικά ο κύριος Πρωθυπουργός μας και σταματούν αυθωρεί τα αινίγματα μετά στοιχημάτων, και οι εξυπνάκηδες που πάντα γνώριζαν και πάντα ελάνθαναν τις ημερομηνίες, παύουν του λοιπού να προφητεύουν.

Πάντως, αυτή η κρυψίνοια, αυτή η αναζήτηση, αυτά τα στοιχήματα για τα πάντα κι από τους πάντες, οφείλουμε να αποδεχθούμε πως αποτελούσαν και ένα παιχνίδι ευθυμίας, κάτι ενεργό στην τελματωμένη ζωή μας, όπου τα πάντα βαίνουν προκαθορισμένα, χωρίς άλλες εκπλήξεις.



Τα πράγματα, λοιπόν, μπήκαν στην θέση τους και ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες προεκλογικές συνάξεις των επερχομένων εκλογών, με πρωτοπόρο τον κύριο Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος μίλησε σε οπαδούς του, συγκεντρωμένους σε μία ιδιωτική βίλα, προκειμένου σε ένα τέτοιο απομονωμένο περιβάλλον να αποφευχθούν φασαρίες, οι οποίες, τελευταία, περισσεύουν από πολίτες, οι οποίοι απρόσκλητοι μεν, παρουσιάζονται από το πουθενά και προβάλλουν αυθαιρέτως τις διαφωνίες τους.

Ίσως να είναι και αυτός ένας ωραίος τρόπος, να τα λέει κανείς μεταξύ τυρού και άχλαδος, ώστε να γλιτώνει από παρείσακτους και να συγχύζονται, τόσο ο ίδιος όσο και οι οπαδοί του.



Ας λάβουμε υπ’ όψιν μας τα όσα συμβαίνουν κατ’ αυτάς, σε Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Τσεχία και Πορτογαλία, όπου οι διαφωνούντες βγαίνουν στους δρόμους και με θράσος ζητούν να περάσει το δικό τους.

Ιδιαίτερα δε, σε μία προεκλογική περίοδο, όλοι έχουμε ανάγκη από ηρεμία. Εξάρσεις, δεν χρειάζονται. Συνειδητοποιημένοι άνθρωποι είμαστε και τις πολιτικές πεποιθήσεις και διαφωνίες μας, καλό θα είναι να τις ρίχνουμε ανά τετραετία στις κάλπες, και μη παρέκει.

Μία μικρή δυσκολία υπάρχει μόνο, κατά την ημερομηνία αυτή, αλλά κάπως θα υπερπηδηθεί, φαντάζομαι.



Ημέρα εορτών Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η 21η Μαΐου, και ευτυχώς που δεν απαγορεύεται η κυκλοφορία πολιτών, -όπως παλιά-, μετά το κλείσιμο των καλπών.

Κάποιες εθιμοτυπικές επισκέψεις, σε συγγενείς και φίλους, όσο νάναι, θα τις προλάβουμε.

error: Content is protected !!