ΞΕΣΗΚΩΜΕΝΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΞΕΣΗΚΩΜΕΝΗ Η ΕΥΡΩΠΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ξεκίνησαν τα πράγματα με τα «κίτρινα γιλέκα», αν θυμάστε, στην Γαλλία, των οποίων οι κάτοχοι κατέβαιναν σε συχνές διαμαρτυρίας για... ΞΕΣΗΚΩΜΕΝΗ Η ΕΥΡΩΠΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ξεκίνησαν τα πράγματα με τα «κίτρινα γιλέκα», αν θυμάστε, στην Γαλλία, των οποίων οι κάτοχοι κατέβαιναν σε συχνές διαμαρτυρίας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ώσπου βαρέθηκαν να περιμένουν κυβερνητική ανταπόκριση και μαζεύτηκαν στα σπίτια τους.

Ξαπόστασαν οι Γάλλοι για λίγο, και να που πάλι προκλήθηκαν να ξανακατέβουν στους δρόμους, με προοπτική να επιτύχουν επιτέλους κάτι, αλλά τόσο η Κυβέρνηση, όσο και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κύριος Μακρόν δεν φαίνεται να «μασάνε» από κάτι τέτοια και «φωνή βοώντων» προς ώτα μη ακούοοντα.



Κάπως έτσι ξεκινούν οι αντιπαραθέσεις, οι οποίΕς στο παρελθόν έφτασαν και μέχρι την επανάσταση των αβράκωτων, και επί σειράν ημερών, τώρα, «βράζει» όλη η Γαλλία με διαδηλώσεις παντού, τις οποίες, σχεδόν δέκα πέντε χιλιάδες αστυνομικοί καλούνται κάθε φορά να τιθασεύσουν, με δακρυγόνα, χημικά, κροτίδες κρότου-λάμψης, προσαγωγές, και ό,τι άλλο αυτοί γνωρίζουν για τέτοιες περιπτώσεις.

Επαναστάτησαν και στο Ισραήλ, αλλά εκεί η Κυβέρνηση έδειξε να υποχωρεί κατά τι, και σε έκκληση του πλανητάρχη να συνετιστεί, αυτή απάντησε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την νουθετεί, παρά μόνο ο λαός να ζητά και να επιτυγχάνει.



Στην αντίθετη περίπτωση, όπως στην Γαλλία, τα κάνουν όλα γυαλιά-καρφιά, ανάβουν φωτιές, σπάνε βιτρίνες, παραδίδουν στις φλόγες κάδους σκουπιδιών και τροχοφόρα, -ως και της Αστυνομίας-, και απειλούν με άλλα και χειρότερα.

Το ίδιο όμως, φαίνεται να συμβαίνει και στην Πορτογαλία, την Τσεχία, την Ισπανία, ακόμη δε και στην Ιταλία, όπου οι πολίτες εφησυχάζουν, η πρόεδρος διαμαρτύρεται, αυτή η ίδια, προς την Κομισσιόν, διότι, όπως υποστηρίζει, αν συμβεί ένα απρόσμενο, πλην όμως πιθανό «κραχ» στη Τυνησία, εννιακόσιες χιλιάδες πολίτες της θα προσφύγουν στην Ευρώπη.



Ευτυχώς, στην Ελλάδα, όλα πάνε καλά. Κάποιες μικρο-διαδηλώσεις, πότε για το ένα, πότε για το άλλο, δεν είναι δυνατόν να μας ανησυχούν.

Στην πατρίδα μας, μόνο μέλημά μας, από προχθές και μπρος, είναι οι επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν λίαν προσεχώς, με τους πολίτες να επιλέγουν ό,τι αυτοί θεωρούν ως καλύτερο.

Εμείς είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι τελικά, κι αν κάποτε ελαφρώς παραφερόμαστε, αυτοδιορθώνουμε την συμπεριφορά μας πάραυτα.

error: Content is protected !!