ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όσο πλησιάζει η ημερομηνία των κοινοβουλευτικών μας εκλογών, τόσο και περισσότερο τα υποψήφια, -και κυρίως αυτά που θεωρούνται «μεγάλα»- κόμματα, ... ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία των κοινοβουλευτικών μας εκλογών, τόσο και περισσότερο τα υποψήφια, -και κυρίως αυτά που θεωρούνται «μεγάλα»- κόμματα,  θα μας εκπλήττουν και παράλληλα θα μας διασκεδάζουν με τις προετοιμασίες τους να κατακτήσουν την ψήφο του λαού, αλλά δεν θα μας βρίσκουν σύμφωνους με τις συμπεριφορές τους.

Ας μην παραλείπουμε βέβαια και το γεγονός ότι ανέκαθεν και καθ’  όλην την διάρκεια του βίου τους, τα πολιτικά κόμματα αρέσκονται στην άσκηση διαξιφισμών μεταξύ τους και κυρίως το κυβερνόν με την μείζονα Αντιπολίτευση.



Έχουμε αποθανατίσει, -και κορεσθεί εξ’  αυτών-, κόντρες απείρου κάλους, ξεμπροστιάσματα, επιρρίψεις ευθυνών, και άλλων πολλών, προκειμένου να απαξιωθούν οι αντίπαλοι και να κερδηθεί η εξουσία.

Επερχομένων δε των εκάστοτε νέων εκλογών, τα συμπτώματα επιτείνονται και οι δρομείς τής ψήφου εξαντλούν κάθε απόθεμα πολιτικών ντοκουμέντων κατά των αντιπάλων τους, ενώ παράλληλα όλα αυτά, τα οποία τεκταίνονται, μας μπερδεύουν και συσκοτίζουν την ατμόσφαιρα.



Θα ήταν ευχής έργον, βέβαια, αντί για καυγάδες, ξεκατινιάσματα και υπερβατικούς αγώνες υποσχέσεων, να ξεκαθαρίσουν προς τον ψηφοφόρο με σαφήνεια τί σκοπεύουν να κάνουν γι’  αυτόν, του οποίου και την ανάγκη έχουν, προκειμένου να ψηφισθούν και να τον κυβερνήσουν, και επί τέλους να ενδιαφερθούν άμεσα και με σαφήνεια για τα προβλήματά του.

Ας έλθει και μία τετραετία, όπου η προεκλογική περίοδος δεν θα θυμίζει πεδίον αντιπαραθέσεων και μάλιστα με όχι και τόσο ευγενικούς τρόπους, και θα πείθει πλέον τους ψηφοφόρους πως, αυτοί, τους οποίους εξουσιοδοτούν να κυβερνήσουν τις τύχες τους, θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών τους, στα ύψη των περιστάσεων, και όχι στα «ρινγκς» των αντιπαραθέσεων για την κατάκτηση της εξουσίας.



error: Content is protected !!