ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Καλοκαίρι καιρός ήταν όλο τον χειμώνα, να τώρα καταιγίδες και μποφόρια, εκεί που νομίζαμε ότι τύποις και ουσία ήταν Άνοιξη!... ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Καλοκαίρι καιρός ήταν όλο τον χειμώνα, να τώρα καταιγίδες και μποφόρια, εκεί που νομίζαμε ότι τύποις και ουσία ήταν Άνοιξη!

Ελληνίδα επιστήμων εν τη αλλοδαπή, ανακάλυψε, -λένε-, το μυστικό των υπεραιωνοβίων, ακριβώς πάνω που εξωγήϊνοι αποκάλυψαν σε συμπατριώτη μας το μυστικό ότι μόνο στη Γη πεθαίνουμε και αυτοί βρίσκονται εδώ προκειμένου να αναβαθμίσουν το DNA μας, να αποκτήσουμε κι εμείς αθανασία.

Άραγε, με βάσανα ή ξένοιαστα; Με όσα μέχρι σήμερα βιώνουμε σα γήϊνοι, ή με νέες προδιαγραφές;



Επειδή δε, ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή που ζούμε, ο πρών πλανητάρχης Τραμπ κατηγορείται για 34 ολόκληρα αδικήματα, προσήχθη, δήλωσε πως είναι αθώος, τον άφησαν ελεύθερο και θα τον δικάσουν, -λέει-, ομού μετά των επερχομένων εκλογών των ΗΠΑ.

Παραμένοντες, λοιπόν στο παλιό μας DNA, οι ευρωπαίοι όλοι «βράζουν από το κακό τους» και κατεβαίνουν σε πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις, μην τύχει και απολαύσουν μία καλύτερη ζωή, όπως αυτήν της ευημερίας, ας πούμε.

Εντωμεταξύ, γερά κρατεί ο θερμός πόλεμος μεταξύ Δύσης και Ανατολής με μήλον της έριδος την Ουκρανία, και Ρώσοι, Λευκορώσοι, Κινέζοι, Κορεάτες και μερικοί άλλοι, συνασπίζονται να αντιμετωπίσουν το αντίπαλον στρατόπεδο.



Θα μπορεί το νέο μας DNA, να εξορκίσει πάσαν πανδημίαν; Αν ναι, ας μην αργήσουν οι επιστήμονες, γιατί αυτές οι πανάθλιες δεν έχουν τελειωμό και η επίτευξη, τελικά, δεν θα βρει ούτε έναν ζωντανό για το πείραμα.

Στις ΗΠΑ, -λένε-, «χτύπησε» η νέα πανδημία «Μάρεμπουργκ», η οποία μεταδίδεται από τα ζώα, καταγράφουσα εννέα περιπτώσεις, ενώ στην Αφρική -που και εκεί κάτι παρουσιάστηκε επ’ αυτού-, προετοιμάζεται αυστηρή καραντίνα.

Στην Ελλάδα τώρα, μεταξύ άλλων, και εν όψει των εκλογών, οι υποσχέσεις με εγγύηση, δίνουν και παίρνουν, τα τρένα κινούνται και πάλι, οι υποψήφιοι παρέχουν πακτωλό αλλαγών στο κυβερνητικό τους έργο, όπως το απυρόβλητο της πρώτης κατοικίας, -κάτι που το είχαν ξαναδρομολογήσει, αλλά σε λάθος ράγες-, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, ριζική αναμόρφωση του ΕΣΥ, θέσπιση νόμων για σύζευξη παντός ενδιαφερομένου και παντός φύλου, και άλλα πολλά, πλην όμως οι ψηφοφόροι μάλλον αδιαφορούν, στερούμενοι πλέον εμπιστοσύνης προς πάσα κατεύθυνση.



Ίσως φοβούνται περισσότερο τον μεγάλο σεισμό που ενδέχεται να μας πλήξει, εκείνον από τον κορινθιακό κόλπο, ακολουθούμενου από επίσης μεγάλο τσουνάμι, και ευτυχείς που ήταν “πρωταπριλιάτικη” η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

Κάποιοι έλληνες και ξένοι επιφανείς, εναπομείναντες λάτρεις του πολιτισμού, ζητούν να μείνουν διατηρητέοι οι κινηματογράφοι «Ιντεάλ» και «Άστρον», στην Αθήνα,  κάποιοι άλλοι περί άλλων τυρβάζουν και η ζωή συνεχίζεται.

error: Content is protected !!