Τον Νυμφωνα σου Βλεπω σωτηρ μου κεκοσμημενον Τον Νυμφωνα σου Βλεπω σωτηρ μου κεκοσμημενον
Στην ζωή του ανθρώπου το βασικό στοιχείο που του δίνει την εσωτερική πληρότητα και βέβαια την ομορφιά είναι το αίσθημα της αγάπης! Η αγάπη... Τον Νυμφωνα σου Βλεπω σωτηρ μου κεκοσμημενον

Στην ζωή του ανθρώπου το βασικό στοιχείο που του δίνει την εσωτερική πληρότητα και βέβαια την ομορφιά είναι το αίσθημα της αγάπης! Η αγάπη πράγματι κάνει τον άνθρωπο να βαδίζει στα μονοπάτια της ευτυχίας, της απόλυτης αισθήσεις του ωραίου!!! Όταν αυτή εσωτερική αναγκαιότητα του ανθρώπου συναντά τον Θεό τοτε η συνάντηση ειναι μαγική και συνάμα καθοριστηκή για την απόκτηση του “Νυμφωνα” δηλαδή του παραδείσου!!…

Εχουμε την αίσθηση ότι η πίστη μας στον Θεό ειναι μια μαγική βεβαιότητα που μας κάνει να υπερβούμε την ανασφάλεια μας,την αίσθηση του άσχημου και βέβαια να νικήσουμε τον θάνατο !!! Όταν λοιπόν υπερβούμε το λάθος της αμαρτίας και ζήσουμε στην κοινωνία του Νυμφίου τοτε σίγουρα θα είμαστε παρόντες στην γαμήλια τελετή !! ειδικά αυτήν την περίοδο τα πάντα χάνουν την αξία τους,ζούμε σε καταστάσεις εκπτώσεων ηθικών αρχών!που ο Θεός βρίσκεται στο περιθώριο της ζωής μας, ειναι ευκαιρία να περπατησουμε μαζί του την οδόν του μαρτυρίου και της σταυρωμένης αγάπης για να καταλάβουμε ότι η καλύτερη αγάπη ειναι η αγάπη της θυσίας και της προσφοράς!!!

Αν βέβαια αυτό ειναι ανεκτό απο τον σημερινό αχυράνθρωπο!!!…

Ο Νυμφίος Χριστός μας ειναι εκείνος ο Άλλος!!! ο οποίος πλησιάζει την καρδιά μας!..βρίσκεται συνεχώς έξω απο την πόρτα μας και χτυπά για να εισέλθει στην ζωη μας!!

με σκοπό να μας δώσει την γνησιότητα της ζωής,των αισθημάτων, την αληθινή διάσταση του έρωτα με απώτερο σκοπό την πληρότητα των αισθημάτων μάς,την παράδοση του βραβείου !!..που δεν ειναι τίποτα άλλο απο την αιωνιότητα,δηλαδή την σωτηρία μας!.. Θα είναι βέβαια ευτυχής όποιος άνοιξει τα παράθυρα της ψυχή του για να φωτίσει την ζωη του! γιατί θα κοινωνήσει μέσα στην δική του ζωη που δεν ειναι άλλη απο την Θεό κοινωνία που όμως δεν κερδίζεται απο τα πάθη μας και την λανθάνουσα συμπεριφορά μας αλλά με το πάθος του Θείου έρωτα!

Την ολόθερμη ταύτιση μας μαζί Του!!! Στην κατάσταση αυτή ο καθένας μας μπορεί να φτάσει αρκεί να υπάρχει καρδιά με δίψα, και πείνα, που ξέρει να αγαπά και συνάμα γνωρίζει την πηγή που παρέχει το νερό που μας γλυκαίνει την πίκρα!!..απο την φασαρία του κόσμου!!!

από την φοβικότητα του ατομισμού, στην υπέρβαση του ΕΓΩ μας, στην ελευθερία του ΕΜΕΙΣ!.. Δεν έχουμε παρά να ζήσουμε την μαγεία της συνάντησης μαζί Του!..σίγουρα θα αλλάξουμε!..

Εμείς θα παραμείνουμε στην ανασφάλεια μας ;;!

π. Φώτιος Γαβριελάτος , Ιεροκύρηκας της Ιεράς Μ.Κεφαλληνίας

error: Content is protected !!