ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΗΣΟΥΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΗΣΟΥΝ
 του Ντίνου Κουμπάτη Μοιάζει να  μην ευημερούν οι πολίτες του κόσμου, σε όλον τον κόσμο σήμερα. Παράδειγμα, μπορούμε να λάβουμε από την Γαλλία, όπου... ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΗΣΟΥΝ

 του Ντίνου Κουμπάτη

Μοιάζει να  μην ευημερούν οι πολίτες του κόσμου, σε όλον τον κόσμο σήμερα.

Παράδειγμα, μπορούμε να λάβουμε από την Γαλλία, όπου οι Γάλλοι καίνε το Παρίσι και τις άλλες μεγαλουπόλεις διαμαρτυρόμενοι για πενιχρούς μισθούς και συντάξεις.

Και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα πράγματα δεν φαίνεται να πηγαίνουν καλύτερα, και άσε την Ανατολή, -από Τουρκία μέχρι Ινδία-, και την καταδικασμένη σε φτώχεια Αφρική, για να μην μακρυγορούμε.

Αλλά μήπως και στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Κίνα, και όπου αλλού, τα πράγματα είναι καλύτερα;

Αφού σκεφτείτε, οι Νεοϋορκέζοι, και σύμφωνα με μία έρευνα την οποία δημοσίευσε η έγκριτη εφημερίδα «New York Times», σκέπτονται να αποδημήσουν σε άλλες Πολιτείες ή χώρες για ένα καλύτερο μέλλον.

Το 27% των μονίμων κατοίκων της Νέας Υόρκης, λοιπόν, ανησυχούν για την εγκληματικότητα που όλο και αυξάνεται, το υψηλό κόστος στέγασης, την ποιότητα της εκπαίδευσης και την φτωχοποίηση, δηλώνοντας πως σκέπτονται να την εγκαταλείψουν μέσα στα όρια της επόμενης πενταετίας.

Άλλο ένα 30% είναι δυσαρεστημένο από την πολιτική ηγεσία, η οποία δεν λύνει τα προβλήματά τους, και τους ολονέν επαυξανόμενους φόρους, σύμφωνα με την προ ολίγων ημερών έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών της Σιένα.  

Ρίχνοντας μία ματιά και στην δική μας χώρα, θα δούμε – προς αναζήτηση καλύτερης τύχης-, να φεύγουν από αυτήν και οι Αλβανοί, αφ’ ενός μεν γιατί αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικής ανέχειας, αφ’ ετέρου δε, γιατί ενώ οι παράνομοι μετανάστες βρίσκουν κατανόηση και θαλπωρή, εκείνοι όσα χρόνια και αν έχουν παραμείνει εδώ, έχουν δουλέψει και  φορολογηθεί, αντιμετωπίζουν πάντα προβλήματα διαμονής, τα οποία δεν επιλύονται. Σύμφωνά δε με μία στατιστική, αυτή τη χρονιά, και μέχρι σήμερα, έχουν φύγει κατά ένα 40%, περισσότεροι από το προηγούμενο έτος.

Αλλά και οι ίδιοι οι Έλληνες, «αδειάζουν» την Ελλάδα, προκειμένου να βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής σε κάποια άλλη χώρα.

Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Χάϊχνερ Μπελ και της “Κάπα Research”, ένα 22% των ενηλίκων θέλει να μεταναστεύσει, όπου βρει καλύτερες συνθήκες ζωής, ενώ το 50% των ερωτηθέντων γονέων βρίσκονται σε κατάσταση αποχωρισμού των παιδιών τους για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Στη συνέχεια η έρευνα απέδειξε πως το 63% των νεοτέρων πιστεύουν ότι θα  βρουν καλύτερη τύχη στο Εξωτερικό, και 34% σε κάποια άλλη περιοχή της χώρας, όπου θα μπορούν να επιβιώσουν πλέον υποφερτά. 

error: Content is protected !!