ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ – ΣΑΝ ΑΠΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ – ΣΑΝ ΑΠΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
του Ντίνου Σ, Κουμπάτη Η Γη γυρίζει αέναα, η ζωή ακολουθεί την προδιαγεγραμμένη πορεία της, και τα γεγονότα εξελίσσονται χωρίς πλέον να μας κάνουν... ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ – ΣΑΝ ΑΠΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

του Ντίνου Σ, Κουμπάτη

Η Γη γυρίζει αέναα, η ζωή ακολουθεί την προδιαγεγραμμένη πορεία της, και τα γεγονότα εξελίσσονται χωρίς πλέον να μας κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση.

Στη Νορβηγία, 24.000 εργάτες δεν συμφωνούν με τις συλλογικές συμβάσεις και ξεκινούν κινητοποιήσεις.

Στα σύνορα Ισπανίας-Γαλλίας, μεγάλη φωτιά, κατακαίει χιλιάδες στρέμματα και από την μιά και από την άλλη πλευρές.



Το μετάλλιο του Μεγάλου Τάγματος Αξίας, θα απονείμει η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας στην κυρία Μέρκελ, για το πολιτικό και εθνικό έργο της.

Κάθε άλλο παρά «ειρηνικός», αυτόν τον καιρό, ο Ειρηνικός Ωκεανός. Αντιτορπιλικό των ΗΠΑ πλέει στο στενό της Ταϊβάν, την οποία διεκδικεί η Κίνα.

Αλλά και κοινές ασκήσεις με πυραύλους πραγματοποίησαν εχθές οι ΗΠΑ με την Νότια Κορέα, με πυραύλους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτούς της Βόρειας, αν τύχει και ενεργοποιηθούν.

Παραμένουμε στην θάλασσα και επί της Μεσογείου, κατά Σικελία μεριά, όπου η Ομάδα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ιταλίας, στην κυριολεξία «ψάρεψε» από τον εκεί βυθό 70 δέματα, περιέχοντα 2 τόνους κοκαΐνης, αξίας 400 εκατ. Ευρώ.



Ευρώπη, Αμερική και όλος ο κόσμος εύχονται να σταματήσει ο εμφύλιος στο Σουδάν. Εντωμεταξύ εκεί, φαίνεται οι απώλειες να είναι πολύ μεγάλες.

Ουκρανική επίθεση στο Ντόνετσκ, έπληξε τον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως, ξημερώματα του Πάσχα, ενώ η Αμερικανίς Υπουργός Οικονομικών πιστεύει πως οι κυρώσεις στην Ρωσία θέτουν σε κίνδυνο το δολάριο.

Πάντως η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ πιστεύει πως το οικονομικό  χρέος των ΗΠΑ θα εξοφληθεί στο ακέραιο, ώστε να μην υπάρχουν, παγκοσμίως, οδυνηρές επιπτώσεις.



Και ενώ ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Μόσχα, επισκέφθηκε τον αμερικανό δημοσιογράφο Έβαν Γκέργοβιτς στην φυλακή όπου κρατείται ως ύποπτος κατασκοπείας, ο επικεφαλής του Εθελοντικού Σώματος Στρατού της χώρας, εκφράζει την πεποίθησή του ότι ο πόλεμος με την Ουκρανία θα πρέπει να φτάσει ως το τέλος.

Αθωώθηκαν οι αεροπορικές εταιρίες «AirFrance» και «Airbus», για τους 228 νεκρούς του αεροπορικού δυστυχήματος του 2019.

Κι εμείς, όπως πάντα, παρατηρητές των γεγονότων.

error: Content is protected !!