ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΒΟΥΛΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πέρα από κάθε άλλη ετυμολογία της λέξης, το λήμμα «βουλή» εκφράζει την θέληση, ή επιθυμία. Άρα, «Η Βουλή των Ελλήνων»,... ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΒΟΥΛΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πέρα από κάθε άλλη ετυμολογία της λέξης, το λήμμα «βουλή» εκφράζει την θέληση, ή επιθυμία. Άρα, «Η Βουλή των Ελλήνων», θα πρέπει να εκφράζει την θέληση του Ελληνικού Λαού, την οποία οι πολίτες του Κράτους, εμπιστεύονται δια της ψήφους τους σε 300 εκπροσώπους τους, τους οποίους θεωρούν άξιους να εκτελέσουν τις «βουλές» τους με ακεραιότητα και συνέπεια.



Καλώς εχόντων των πραγμάτων, κάθε τέσσερα χρόνια, -εκτός και αν συντρέχει άλλος λόγος-, προκειμένου να διενεργηθούν οι νέες κατά νόμον κοινοβουλευτικές εκλογές, η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της –«κλείνει», όπως λένε κατά το λαϊκότερον-, προκειμένου να  υποδεχθεί τους νέους βουλευτές, του νέου επικρατούντος πολιτικού κόμματος, τους οποίους έχει και πάλι εμπιστευθεί ο λαός.

Αύριο, λοιπόν, «κλείνει» για μία ακόμη φορά η Βουλή των Ελλήνων, καθώς, λίγους μήνες πριν την κανονική ημερομηνία λήξης, εκπνέει η θητεία της παρούσας Κυβέρνησης, της οποίας ο Πρόεδρος προτίθεται να επισκεφθεί πάραυτα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να της ανακοινώσει την προκήρυξη των νέων εκλογών κατά την 21η Μαΐου αυτού του έτους.



Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, η βούληση των Ελλήνων θα πάψει να βρίσκει ανταπόκριση, για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς δεν θα υπάρχουν εκπρόσωποί τους στην κλειστή Βουλή και μετά τις εκλογές, όλα θα είναι και πάλι όπως πρώτα.



Αυτό το «πρώτα», είναι αυτό, το οποίο θα κρίνει το ποιοί θα είναι οι νέοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού, ο οποίος θα κληθεί ενώπιον των καλπών, -και είναι υποχρεωμένος παράλληλα- να κρίνει τα πεπραγμένα, όχι μόνο της προηγούμενης Κυβέρνησης, αλλά και όλων τον κομμάτων, αυτών που κυβέρνησαν προγενέστερα την χώρα με δική του εμπιστοσύνη, και να ψηφίσει κατά συνείδηση, όσους ακριβώς κρίνει ότι δύνανται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ως προς την εκτέλεση των υποχρεώσεών τους προς αυτούς που τους εκλέγουν ως προσωπικούς και εθνικούς εκπροσώπους τους.



Ο ίδιος ο πολίτης, είναι πάντα υπεύθυνος για το πού και σε ποιόν εναποθέτει την εμπιστοσύνη του.

error: Content is protected !!