ΗΜΕΡΑ ΓΗΣ – (ΜΑΔΙΑΜ) ΗΜΕΡΑ ΓΗΣ – (ΜΑΔΙΑΜ)
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ήταν για μία ακόμη φορά -εχθές-,  η «Ημέρα της Γης» γιατί σε έναν αξιοπρεπή και σεβόμενο τον εαυτό του κόσμο,... ΗΜΕΡΑ ΓΗΣ – (ΜΑΔΙΑΜ)

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ήταν για μία ακόμη φορά -εχθές-,  η «Ημέρα της Γης» γιατί σε έναν αξιοπρεπή και σεβόμενο τον εαυτό του κόσμο, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει και αυτή.



Μόλις το 1970 το αντιληφθήκαμε και έκτοτε τιμάται ευπρεπώς επί 53 συναπτά έτη παγκοσμίως, καθώς ας πούμε η Ηεμέρα των Γραμμάτων, η Ημέρα των Προσφύγων, η Ημέρα της Ειρήνης, η Ημέρα της Πατάτας, και πλείστες όσες άλλες ημέρες δικαιούνται τιμής.



Πρόκειται δε, για την ημέρα, κατά την οποία, μόνον οι σκεπτικιστές, συνεχίζουν να απορούν επί 53 συναπτά έτη, γιατί τιμάται αυτή η Ημέρα, ενώ η Γη μας, και η ζωή επάνω σε αυτήν την Γη, πάνε από το κακό στο χειρότερο.



Φυσικά, για το κακό, το οποίο επικρατεί επάνω σε ετούτον τον πλανήτη, φταίνε οι πόλεμοι με τα κανόνια τους και τα πυρηνικά τους, οι δοκιμές τους καθώς και διαφόρων βομβών, τα καυσαέρια αυτοκινήτων, αεροπλάνων, πυραύλων, η μόλυνση από απόβλητα των θαλασσών, των ποταμών, των λιμνών, του υπεδάφους, τα όσα χημικά εκχύονται στην ατμόσφαιρα, οι εξορύξεις, τα ολοκαυτώματα των δασών, όλα αυτά και άλλα πολλά, τέτοια ημέρα κλίνουν το γόνυ, -ομού μετά των χειριστών τους-, και αποτίουν αυτόν τον σπάνιο και τόσο υποκριτικό φόρο τιμής στην Γη, την οποία μόνοι μας καταστρέφουμε, αλλά παριστάνουμε τους αθώους.

error: Content is protected !!