ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ο ουκρανικός στρατός, φαίνεται να πλησιάζει στον στόχο της επίθεσής του στα ρωσικά στρατεύματα, μία επιχείρηση, την οποία προετοιμάζει εδώ... ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ο ουκρανικός στρατός, φαίνεται να πλησιάζει στον στόχο της επίθεσής του στα ρωσικά στρατεύματα, μία επιχείρηση, την οποία προετοιμάζει εδώ και μήνες, προκειμένου να επανακτήσει ορισμένα εδάφη.

Δώδεκα, περίπου, χιλιάδες στρατιώτες είναι αυτοί, οι οποίοι μέχρι στιγμής περιμένουν την διαταγή της επίθεσης, στην περιοχή Huliaipole στο μέτωπο της Zaporizhia, ενώ και άλλος στρατός, θεωρείται πως εστιάζεται και σε κάποια άλλα σημεία.



Σε δηλώσεις του, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «TASS», ο επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία», Vladimir Rogov τόνισε ότι οι Ουκρανοί συγκεντρώνουν μεγάλες δυνάμεις και πως ακόμη και εντός της εβδομάδος θα ήταν εφικτό να πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους, ενώ οι ίδιοι οι Ουκρανοί, φαίνεται να μην αποφασίζουν αυτήν την επίθεση, αν δεν  λάβουν την απαιτούμενη βοήθεια από την Δύση, και  το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, θα είναι έτοιμες για αντεπίθεση μόλις παραλάβουν όπλα από την Δύση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γραμματέας του, Oleksiy Danilov.



«Σήμερα όλα εξαρτώνται από τους εταίρους, και όταν αυτοί μας στείλουν όπλα, θα είμαστε έτοιμοι», είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa», συνέχισε, καταλήγοντας έτσι: «Θα ήθελα οι σύμμαχοι να είναι πιο επιμελείς σε θέματα προμήθειας».



Ωστόσο, η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα «Washington Post», αφού εξέτασε τις εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών από άκρως απόρρητα έγγραφα, επισήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν «σοβαρές ελλείψεις στον σχηματισμό δυνάμεων και υποστήριξης του ουκρανικού στρατού», και πιστεύουν ότι η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα οδηγήσει, -στην καλύτερη περίπτωση-, μόνο σε «μέτρια εδαφικά κέρδη».



error: Content is protected !!