Μιχάλης Λιβανός: “Το μέλλον είναι ευθύνη όλων μας!” Μιχάλης Λιβανός: “Το μέλλον είναι ευθύνη όλων μας!”
Να φύγουμε από τις διαπιστώσεις ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΔ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΛΙΒΑΝΟ Θέτετε υποψηφιότητα στην Β’ Πειραιά . Ποια θεωρείτε... Μιχάλης Λιβανός: “Το μέλλον είναι ευθύνη όλων μας!”

Να φύγουμε από τις διαπιστώσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΔ
κ. ΜΙΧΑΛΗ ΛΙΒΑΝΟ

Θέτετε υποψηφιότητα στην Β’ Πειραιά . Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα κι οι ανάγκες;
Είναι ιδιαίτερη η τιμή να πολιτεύομαι στην περιοχή που ζω και εργάζομαι από μικρό παιδί. Προέρχομαι από μεσοαστική οικογένεια και βιώνω και εγώ τα προβλήματα της περιφέρειάς μας. Η Β Πειραιά είναι η περιοχή με το μεγαλύτερο ποσοστό νέων ανέργων στο Λεκανοπέδιο, άρα το πρώτο ζήτημα που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας για την περιοχή μας με έμφαση στους νέους. Για να επιτευχθεί αυτό ένα ουσιαστικό και ρεαλιστικό πλάνο θα πρέπει να συνδέει την εκπαίδευση με την εργασία αλλά και να αλλάξουν παγιωμένα στερεότυπα που αφορούν την τεχνική εκπαίδευση και τη σύνδεσή της με τα τεχνικά επαγγέλματα.
Επίσης καθήκον όλων όσοι πολιτευόμαστε είναι να παλέψουμε για την βελτίωση των καθημερινών συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας για να έχουμε λιγότερα ζητήματα καθημερινής φθοράς. Τέλος θα πρέπει η Β’ Πειραιά να αποκτήσει μεγαλύτερο δίκτυο υποδομών είτε στο κομμάτι των μονάδων υγείας είτε στο καθαρά κτηριακό-λειτουργικό- τεχνολογικό κομμάτι.

Ποια ήταν η αιτία που ξεκινήσατε να ασχολείστε με την πολιτική , και πως θα αντιμετωπίσετε μια νίκη ή μια ήττα;
Η ενασχόλησή μου με την πολιτική ξεκινά από την εφηβική μου ηλικία, αφού πάντα ήμουν διατεθειμένος να παλέψω για τις ιδέες και τις απόψεις μου προσπαθώντας από οποιοδήποτε χώρο να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχω το βέλτιστο αποτέλεσμα. Για μένα νίκη ή ήττα επιτυγχάνεται από τα απτά αποτελέσματα που λαμβάνει ο πολίτης από τις αλλαγές στη ζωή του. Η εκλογή ή η μη εκλογή μου για μένα δεν είναι ούτε νίκη ούτε ήττα αφού σε κάθε περίπτωση όπως έκανα μέχρι σήμερα θα δίνω τη μάχη δίπλα στους συμπολίτες μου.

Γιατί να ψηφίσει ο πολίτης Μιχάλη Λίβανο στις εκλογές; Πέστε μας ένα όραμα – έργο εφικτό για την Β Πειραιά που έχετε στο μυαλό σας;
Ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου για να στέκομαι στο πλευρό τους σε κάθε έκφανση της ζωής τους, γιατί δεν μπορεί να περιοριστούν οι ανάγκες και τα προβλήματα ενός μόνο τομέα, αν όμως διάλεγα μόνο ένα πράγμα από αυτά που αποτελούν επιτεύξιμους στόχους θα σας έλεγα την δημιουργία αποκλειστικά παιδιατρικού νοσοκομείου στο σημερινό Λοιμωδών. Είναι κάτι που αποτελεί για μένα την πρώτη μου προτεραιότητα.

Όπως δείχνουν τα πράγματα θα πάμε σε δεύτερες εκλογές τον Ιούλιο με λίστα όμως. Είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών της 21ης Μάιου κυρίως τα πρόσωπα που θα εκλέξουμε να μας αντιπροσωπεύσουν;
Στις εκλογές της 21ης Μαΐου επιλέγουμε τι είδους κυβέρνηση θέλουμε. Αν θέλουμε ρεαλισμό και ουσία ή λαϊκισμό και ανευθυνότητα. Για αυτό πρωτεύον είναι να διαλέξουμε το κόμμα που εκφράζει τη σταθερότητα και όχι την αβεβαιότητα και αυτό είναι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Φυσικά εκφραστές είμαστε και εμείς οι υποψήφιοι βουλευτές άρα και τα πρόσωπα που εκλέγονται διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και ο πολίτης οφείλει να μας αξιολογήσει αν μπορούμε να τον εκπροσωπήσουμε επάξια ή όχι.

Πως στέκεται ο Μιχάλης Λιβανός απέναντι στη κριτική;
Η κριτική είναι το εργαλείο που μας κάνει να βελτιωνόμαστε, άρα επιδιώκω ειδικά από τους κοντινούς μου φίλους να μου ασκούν κριτική. Προσέξτε όμως άλλο πράγμα η κριτική και άλλο η μίζερη ισοπέδωση που συχνά πέφτουμε όλοι στην παγίδα της. Συνοψίζοντας θα σας έλεγα ΝΑΙ στην κριτική ΟΧΙ στη μιζέρια.

Η αποχή είναι σωστή αντίδραση απέναντι σε ένα πολιτικό κατεστημένο που δεν εκφράζει τους πολίτες;
Η αποχή δεν είναι απάντηση, ούτε πολιτική θέση. Μπροστά στην απόφαση για το πως θα ζήσουμε και ποιοι θα έχουν το τιμόνι και την ευθύνη της χώρας, πρέπει να πάρουμε όλοι θέση και να μην αφήσουμε κανέναν άλλο να αποφασίσει για εμάς χωρίς εμάς! Είναι το ελάχιστο δημοκρατικό μας χρέος να συμμετέχουμε και να αποφασίσουμε πως θα πορευτούμε αύριο. Ψηφίζουμε και επιλέγουμε! Ας κρίνουμε και ας συγκρίνουμε! Και όλοι θα υπερασπιστούμε την λαϊκή εντολή όποια και αν είναι αυτή!

Τι θα προσπαθήσει να πετύχει ο Μιχάλης Λιβανός για την Σαλαμίνα ειδικότερα;
Στους πολίτες της Σαλαμίνας θα ήθελα να δεσμευτώ ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να αποκτήσουν καλύτερες υπηρεσίες στον τομέα της υγείας και της παιδείας, καλύτερες υπηρεσίες στον τομέα της αστυνόμευσης που τόσο πολύ έχει ταλαιπωρήσει το νησί λόγω της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος.
Είναι πολλά ακόμα αυτά τα οποία δεν έχουν φτάσει ακόμη στο επίπεδο που θα θέλαμε και πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε για να τα πετύχουμε.
Για την Σαλαμίνα θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να αποτελέσει τόπο επίσκεψης για την κρουαζιέρα από τον Πειραιά και γενικότερα έναν γρήγορα προσβάσιμο τόπο προορισμού στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Έχει φυσικό πλούτο, έχει τα μοναστήρια μας και πολλά αξιοθέατα προς αξιοποίηση, έχει πλούτο λαογραφικό και πολιτιστικό που μπορούν να αποτελέσουν έναν ισχυρό πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη. Για αυτά θα δουλέψουμε. Ενώ για την αξιοποίηση του μοναδικού της περιεχόμενου σε πολιτισμό και λαογραφία προτίθεμαι να προτείνω τη δημιουργία ενός αυτόνομου κέντρου αξιοποίησης, μελέτης και προβολής της λαογραφίας και της ιστορίας του νησιού με τη βοήθεια του ντόπιου επιστημονικού δυναμικού.

Τι θα θέλατε να πείτε από καρδιάς στους πολίτες της Σαλαμίνας;
Το μόνο που έχω να πω από καρδιάς στους Kουλουριώτες είναι ότι είμαι παρών ως γιατρός τα τρία τελευταία χρόνια. Έγινα κομμάτι δικό τους και ήθελα να δείξω ότι είμαι κοντά, ανεξάρτητα από καταγωγή ή μέρος δραστηριοποίησης. Και αύριο ως βουλευτής θα είμαι εδώ, όχι για να το συζητάμε αλλά για να λύσουμε όλοι μαζί προβλήματα. Γιατί αυτή είναι η ουσία της ενασχόλησης με τα κοινά. Αυτό και μόνο.

error: Content is protected !!