ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Έχω μία κακή συνήθεια και εγώ. Μου αρέσει να διαβάζω εφημερίδες. Μέσα από τις ειδήσεις και τα σχόλια που δημοσιεύουν,... ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Έχω μία κακή συνήθεια και εγώ. Μου αρέσει να διαβάζω εφημερίδες. Μέσα από τις ειδήσεις και τα σχόλια που δημοσιεύουν, βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα για την εξέλιξη του κόσμου στον οποίο ζούμε, για την ζωή, τους πολέμους, την ευημερία και την δυστυχία, -ενίοτε-, του να είσαι Άνθρωπος επάνω σε αυτήν την Γη κι ακόμη για, αυτούς που μας κυβερνούν, μας οδηγούν, μας προστατεύουν ή μας εκμεταλλεύονται, για την ειρήνη, τους πολέμους, τα τραγικά και τα ευτράπελα, και άλλα πολλά.



Από αυτά τα πολλά, που ο καθένας τα παρουσιάζει, τα βιώνει ή τα κρίνει διαφορετικά, σταχυολογώ κάποια που μου προξενούν εντύπωση, έτσι όπως παρουσιάζονται, γιατί εγώ, -όπως και εσείς άλλωστε-, έχω την καλή πρόθεση να πιστεύω όσα μου λένε, αλλά και την επιφύλαξη να αμφιβάλλω και για κάποια.



Από τα τελευταία που διάβασα, είναι και όσα παραθέτω πιο κάτω, όπως ότι μαίνεται τοπικός πόλεμος στο Άγιον Όρος, καθώς άλλωστε συμβαίνει και στον μικρόκοσμο της πολιτικής μεταξύ των ελληνικών κομμάτων εν όψει των κοινοβουλευτικών εκλογών, -για τις οποίες έχουν οργανωθεί ήδη 150 πολιτικοί συνδυασμοί-, και ακόμη ότι, -κατά κάποιους μετεωρολόγους-, θα ψηθούμε αυτό το καλοκαίρι σε έως και 50ο  Κελσίου, ενώ υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μας συνταράξουν και τεκτονικοί σεισμοί, ή να ξεσπάσει πόλεμος πότε με την Τουρκία, πότε με την Αλβανία.



Όσο δε για άλλους εμφύλιους πολέμους, εκεί κάτω στο Σουδάν, μία από τις δύο αντιμαχόμενες δυνάμεις, ανακάλυψε στο Χαρτούμ εργαστήριο διατήρησης και επεξεργασίας ιών και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανησυχεί τα μάλλα, -όπως άλλωστε ανησυχεί πάντα, αλλά τα εργαστήρια αυτά, όλο και πληθαίνουν σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Υπάρχουν όμως και πράγματα, τα οποία ανακαλύπτονται εκ των υστέρων, όπως το ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δημιούργησαν, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, 1344 περιπτώσεις σοβαρών περιστατικών υγείας, ενώ ένεκα της πανδημίας 1. 200. 000 παιδιά σε όλο τον κόσμο έμειναν χωρίς το εμβόλιο κατά της ιλαράς, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ή πως παρατηρήθηκε μείωση μισθών στην Ελλάδα κατά 7,4%, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ενώ αυξήθηκαν κατά πολύ οι φόροι.



Κατόπιν εορτής και το νέο «me too», όπου μετά τον σάλο που προξένησε η περίπτωση γνωστού ηθοποιού, όσες θιχθείσες δεν πρόλαβαν να λάβουν μέρος στο πρώτο, σπεύδουν και καταθέτουν κατά το δεύτερο, ενθυμούμενες, και αυτές, τις οδυνηρές στιγμές που πέρασαν πριν λίγα ή πολλά χρόνια.



Διαβάζω ακόμη πως, 40.000 θέσεις υγειονομικών υπάρχουν σήμερα κενές στην Ελλάδα και πως ένα τετράχρονο παιδάκι από το Καστελλόριζο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Τουρκίας, γιατί στο νησί δεν υπάρχει γιατρός γενικής ιατρικής.

Παρόμοια και άλλα πολλά, συλλέγω κάθε ημέρα από την ανάγνωση των εφημερίδων, και είμαι πάντα ενήμερος.

error: Content is protected !!