ΑΚΟΥ ΝΑ ΤΡΕΛΕΝΕΣΑΙ … ΑΚΟΥ ΝΑ ΤΡΕΛΕΝΕΣΑΙ …
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πολλά από όσα συμβαίνουν γύρω μας, συχνά μας φαίνονται παράξενα. Μπορεί και να μην είναι, όμως ίσως έτσι τα αντιλαμβανόμαστε... ΑΚΟΥ ΝΑ ΤΡΕΛΕΝΕΣΑΙ …

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πολλά από όσα συμβαίνουν γύρω μας, συχνά μας φαίνονται παράξενα. Μπορεί και να μην είναι, όμως ίσως έτσι τα αντιλαμβανόμαστε εμείς.

Αυτές τις ημέρες, έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου, κάποια τέτοια γεγονότα, τα οποία με παραξενεύουν και δεν ξέρω κατά πόσον πράγματι, και σε άλλους προξενούν την ίδια εντύπωση.



Είναι γεγονός πως η γλώσσα μας έχει αποστεωθεί τελείως, -μιλάς και δεν σε καταλαβαίνουν οι άλλοι, δεν τους καταλαβαίνεις και εσύ όταν σου απευθύνουν τον λόγο-, και καθώς μάλιστα πιότερες είναι οι ξενόγλωσσες εκφράσεις, αντιλαμβάνεσαι παντελώς την πλήρη ελληνική λεξιπενία και ωστόσο ένας Έλληνας γλωσσολόγος  είναι βέβαιος πως η γλώσσα μας «όχι μόνο δεν συρρικνώνεται αλλά και εμπλουτίζεται κάθε ημέρα».



Διάβασα ότι αμέσως μετά τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, θα επανδρωθεί το ΕΣΥ με 10.000 προσλήψεις υγειονομικών και θα μείνουν ακάλυπτες μόνο άλλες 30.000, ενώ αν επανεκλεγεί η νυν Κυβέρνηση, θα αυξηθούν οι μισθοί, οι συντάξεις σε βάθος τετραετίας, θα μειωθούν οι φόροι, αλλά κανείς δεν μιλάει για τις συνεχείς αυξήσεις στα καταναλωτικά αγαθά. 

Πολυέξοδες οι εκλογές, αφού χρειάστηκαν περίπου 3. 000. 000 ευρώ για αγορά σάκων, χαρτιού και φακέλων. Βάλε τώρα να επαναληφθούν και μερικές φορές.



Εν τω μεταξύ, και στα πλαίσια ψήφου των ομογενών στις εκλογές που έρχονται, οι κάτοικοι της Βορείου Ηπείρου, θα πρέπει να πηγαίνουν μέχρι την Σόφια για να ψηφίζουν στις εκεί προξενικές αρχές, αντί στα Τίρανα και το Αργυρόκαστρο που είναι δίπλα τους. Έτσι αποφάσισαν από το αρμόδιο Υπουργείο μας, έτσι και πρέπει να κάνουν. Λέτε να το κάνουν;



Αντίθετη γνώμη με τον ΠΟΥ φαίνεται να έχει ο κύριος Τσιόδρας, ο οποίος σαν καταξιωμένος λοιμωξιολόγος λέει πως ακόμη δεν έχουμε δει τα χειρότερα όσον αφορά στον Covid19, την στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διατείνεται ότι πλησιάζει η στιγμή να πάψει να θεωρείται πανδημία και να αντιμετωπίζεται όπως όλες οι άλλες λοιμωξιογόνες ασθένειες. Κι εμείς, με μάσκες και με τρόμο.

Έλεγαν πως θα σταματήσουν για ένα χρόνο οι πλειστηριασμοί, αλλά αυτοί συνεχίζονται ακάθεκτοι.

error: Content is protected !!