ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τον τελευταίο καιρό, εδώ και δύο – τρία χρόνια δηλαδή, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο, έχουν “ξεσπαθώσει” κατά της... ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τον τελευταίο καιρό, εδώ και δύο – τρία χρόνια δηλαδή, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο, έχουν “ξεσπαθώσει” κατά της σεξουαλικής βίας, την οποία υφίστανται ανά πάσα στιγμή και εις πάντα τόπον.   

Κίνημα γυναικών «me too» με χρονομετρική καθυστέρηση.



Στις 14 Απριλίου στον σταθμό μετρό Euston του Λονδίνου, συνέβη κάποιο περιστατικό, το οποίο κατέγραψαν οι κάμερες, και ερευνά ακόμη η Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών.

Σύμφωνα, λοιπόν και με κάποιες μαρτυρίες αυτοπτών, μία 49χρονη γυναίκα, συνοδευόμενη από  (τον) φίλο της, και ανεβαίνοντας  τις κυλιόμενες σκάλες, άρπαξε το χέρι ενός άλλου άντρα και όταν αυτός το τράβηξε, του επιτέθηκε μετά μανίας και άκρως σεξουαλικές προθέσεις. 



Σε ανακοίνωσή της, όπου περιγράφει το περιστατικό, η εν λόγω Αστυνομία, παραθέτει και μία «φλου» φωτογραφίας της γυναίκας, όπως την συνέλαβε η κάμερα και παρακαλεί όποιον τυχόν γνωρίζει περί του θέματος, να καταθέσει στοιχεία.  

Να λοιπόν που συμβαίνουν και τα αντίθετα, αλλά δεν κοινοποιούνται, ώσπου ίσως και αυτό να γίνει μόδα.



 Αυτός ο κύριος που ενοχλήθηκε σωματικά, φαίνεται πως κάθε άλλο σκέφτηκε να αντιδράσει άλλως πώς, παρά τρέχοντας να προλάβει το «μετρό», το οποίο σε κλάσματα δευτερολέπτων έκλεινε τις πόρτες του και ξεκινούσε, γεγονός που μάλλον τον απασχολούσε περισσότερο από μία γυναικεία σεξουαλική επίθεση.

Αν τώρα, και μετά από χρόνια πολλά το ξανασκεφτεί και το καταγγείλει, ίσως ξεκινήσει ένας τρίτος γύρος «me too».



error: Content is protected !!