ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Στην αντίληψή μου, πέφτουν καθημερινώς πολλά και διάφορα παράξενα. Αλίμονο αν τα συγκρατούσα όλα, καθώς σκέπτομαι πως δεν θα έμενε... ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Στην αντίληψή μου, πέφτουν καθημερινώς πολλά και διάφορα παράξενα. Αλίμονο αν τα συγκρατούσα όλα, καθώς σκέπτομαι πως δεν θα έμενε καθόλου χώρος στον εγκέφαλό μου, πλέον! Κάποια από αυτά, σταχυολογώ σήμερα.



1ο – Μερικούς… εκατομμύρια απρόσκλητους επισκέπτες είχε η αναμέτρηση της ποδοσφαιρικής ομάδας «Κάντιθ Μιραντίγια» με την ομόλογό της «Σαν Ρόκε» για τον τέταρτο όμιλο της Δ’ Κατηγορίας της Ισπανίας, αφού μια ομίχλη από κουνούπια σκέπασε το γήπεδο και οδήγησε τον αγώνα σε διακοπή!



Παρά το γεγονός πως στην αρχή τόσο οι παίκτες όσο και οι φίλαθλοι στις εξέδρες νόμιζαν πως ήταν κάτι πρόσκαιρο, η εισβολή των κουνουπιών παρέμενε αδιάκοπη με συνέπεια ο ρέφερι τελικά να στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια μόλις στο 40ο λεπτό.

Πολλοί από τους παίκτες μάλιστα χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν σταγόνες για τα μάτια πριν επιστρέψουν εκ νέου στον αγωνιστικό χώρο, καθώς τα κουνούπια άφησαν στο πέρασμά τους ένα κάρο… τσιμπήματα αλλά και σκόνη.



2ο – Τί συμβαίνει αλήθεια με αυτόν τον κορωνοϊό; Ο ΠΟΥ τον κατατάσσει πλέον στις ενδημικές ασθένειες, αλλά οι έλληνες επιστήμονες, -πράγμα σύνηθες-,  διαφωνούν. Ο κ. Τσιόδρας δηλώνει πως τα χειρότερα, επ’ αυτού, δεν τα είδαμε ακόμη και ο κ. Μαργιοκίνης πως είναι πλέον ελαφράς μορφής με επιπτώσεις  κυρίως σε παιδιά και ευάλωτα άτομα.

3ο – Κάθε χώρα, έχει την δική της πολιτική επί της φτώχιας. Στην Ιταλία, η Κυβέρνηση Μελονί, απαλλάσσει παντός φόρου όσους πολίτες έχουν δύο παιδιά, ενώ στην Ουγγαρία, ο εκεί Κυβερνήτης Ορμπάν σβήνει τα χρέη όσων έχουν τέσσερα παιδιά.



Στην Ελλάδα, ενίοτε κόβουν ακόμη και επιδόματα από παιδιά!

4ο – Στην Ελλάδα πάλι, και εν όψει κοινοβουλευτικών εκλογών, τα υποψήφια κόμματα αλληλοσπαράζονται, ενώ κάθε πολιτικός αρχηγός, είναι βέβαιος ότι θα κυβερνήσει την χώρα.

Εντωμεταξύ, θα οδεύσουν στις κάλπες 9. 810. Ο40 ψηφοφόροι, εκ των οποίων, γύρω στους 400. 000 θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και σπείρουν αμφιβολίες και πανικό για τους ποιούς θα εμπιστευθούν.

5ο – Προς κατάρρευση και ειδική διαχείριση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) οδεύει και η αμερικανική περιφερειακή τράπεζα First Republic Bank, λιγότερο από δύο μήνες αφότου η Silicon Valley Financial Group κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αλλά και την κατάρρευση της Signature Bank.

Η είδηση προέρχεται από το τηλεοπτικό «CNBC». Και ας μας έλεγαν πως τα οικονομικά τού πλανήτη είναι υπό έλεγχο.

6ο – Η Επιστήμη, θριαμβολογεί και πάλι. Διαβάζω πως θα έλθει σύντομα η στιγμή, κατά την οποίαν το αντρικό σπέρμα θα μπορεί να υποκαθίσταται από μέρη αίματος και δέρματος του ανδρός, ενώ παράλληλα θα λαμβάνονται ωάρια γυναικός, θα ενώνονται, και γαστήρ μεταλλικού ρομπότ θα αναλαμβάνει, του λοιπού, την εκκόλαψη του βρέφους.

Ήταν να μην προχωρήσουμε στην «τεχνική νοημοσύνη».

error: Content is protected !!