ΚΑΤΑ ΑΠΟΜΙΜΗΣΙΝ ΚΑΤΑ ΑΠΟΜΙΜΗΣΙΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μπορεί η Αμερική να κατατάσσεται πρώτη στο άθλημα, ωστόσο δεν υστερεί πρωτιάς και στις απομιμήσεις. Η ένοπλη βία μαθητών σε... ΚΑΤΑ ΑΠΟΜΙΜΗΣΙΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μπορεί η Αμερική να κατατάσσεται πρώτη στο άθλημα, ωστόσο δεν υστερεί πρωτιάς και στις απομιμήσεις. Η ένοπλη βία μαθητών σε σχολεία, βρίσκει μιμητές σε όλον τον κόσμο, όπως βλέπουμε συνεχώς να συμβαίνει.

Τελευταίο κρούσμα στις ΗΠΑ, και μη θανατηφόρο, ο διαπληκτισμός δύο μαθητών στην 9η τάξη του Λυκείου «Westfield», -όπως ανέφερε στις 27 Απριλίου η εφημερίδα «Daily Mail»-, με θύμα τραυματισμού υπάλληλο του σχολείου, ο οποίος προσπάθησε να τους χωρίσει.



Ωστόσο, στο Βελιγράδι, πρωτεύουσα της Σερβίας, τα πράγματα φαίνεται να υπήρξαν πολύ χειρότερα, -μόλις εχθές-, καθώς ένας δεκατετράχρονος μαθητής εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο, όπου σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, «έβγαλε από την μέση», έναν φύλακα και οκτώ μαθητές, για «ψήλου πήδημα».



Συγκεκριμένα, και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, εκεί τον οδήγησε διαπληκτισμός του με τον θανόντα φύλακα, στο Δημοτικό Σχολείο «Vladislav Ribnikar», το οποίο βρίσκεται στη συνοικία Βράτσαρ της σερβικής πρωτεύουσας.

Οι πρώτες, και κάπως συγκεχυμένες πληροφορίες, κάνουν λόγο και για άλλους νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων και μία δασκάλα.



Σύμφωνα, τώρα, με την εφημερίδα «Mirror», οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σχολείο μετά την επίθεση, βρήκαν το αγόρι να στέκεται όρθιο και ακίνητο με το όπλο στο χέρι, αφού είχε ανοίξει πυρ εναντίον μαθητών και προσωπικού και είχε προκαλέσει το μακελειό.

Μέχρι την στιγμή, κατά την οποίαν γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την κατάστασή των τραυματιών, ούτε έχει ανακοινωθεί επισήμως ο αριθμός των δολοφονηθέτων, ωστόσο η εφημερίδα «Telegrafh» κάνει λόγο για συνολικά εννέα νεκρούς, που περιλαμβάνουν οκτώ μαθητές και τον φύλακα, όπως προανέφερα.



Να σημειωθεί δε, ότι ο μαθητής αυτός, της 7ης τάξεως του εν λόγω σχολείου, ήταν άτομο εξαιρετικών σχολικών επιδόσεων, η δε εισόρμησή του στην τάξη έγινε με το πρόσωπό του καλυμμένο από μαύρη κουκούλα, κατά απομίμησιν των όσων παράγουν και τα «αστυνομικά» φιλμς, προς εκπαίδευσιν στυγερών δολοφόνων.  

error: Content is protected !!