Κύριε Δήμαρχε μη ξύνεστε στην γκλίτσα του Τσοπάνη Κύριε Δήμαρχε μη ξύνεστε στην γκλίτσα του Τσοπάνη
του Μάνου ΔερτούζουΔημοτικός Σύμβουλος Ο κ. Δήμαρχος δεν χάνει ευκαιρία  να κατηγορεί την αντιπολίτευση  ότι δεν θέλει τα έργα στο νησί μας  και προβάλει... Κύριε Δήμαρχε μη ξύνεστε στην γκλίτσα του Τσοπάνη

του Μάνου Δερτούζου
Δημοτικός Σύμβουλος

Ο κ. Δήμαρχος δεν χάνει ευκαιρία  να κατηγορεί την αντιπολίτευση  ότι δεν θέλει τα έργα στο νησί μας  και προβάλει εμπόδια.

Με πολιτική αλαζονεία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο , κατηγορεί ασύστολα τους Δημοτικούς Συμβούλους  της Αντιπολίτευσης , όσοι έχουν διαφορετική άποψη από την δική του και δεν διστάζει να τους αποκαλεί ανήθικους, αχυράνθρωπους, βρικόλακες σκουλήκια και πολλά άλλα, χαρακτηρισμούς που έχει  αναφέρει μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,   που προσβάλουν  πρωτίστως τον εαυτό του αλλά και την ίδια την Δημοκρατία. 

Το ίδιο έκανε πρόσφατα και στην  μελέτη « αναβάθμισης –επέκτασης εκσυγχρονισμού λιμένα Βουρκαρίου  στο οποίο με live  μετάδοση την 30/4 ως άλλος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,  ανακοίνωσε την καταδικαστική απόφασή του, ότι η αντιπολίτευση προβάλει εμπόδια στα έργα!!!!

Έργα θέλουμε αλλά δεν τα βλέπουμε κε Δήμαρχε!!!!

Προς το παρόν βλέπουμε μελέτες οι οποίες  πρέπει να τηρούνται όλες οι διαδικασίες της διαφάνειας, ούτως ώστε ο πολίτης να μην έχει ερωτηματικά. Ας καταλάβει ο κ. Δήμαρχος  έστω και στο τέλος της Δημαρχίας του ότι η συμπολίτευση διοικεί και η αντιπολίτευση  ελέγχει.

Του υπενθυμίζουμε  ότι για παρόμοια μελέτη το 2020 που τώρα μας κατηγορεί « Μελέτες και υπηρεσίες ανάπτυξης έργων στο Λιμένα Βουρκαρίου»  ποσού 188.000 ευρώ (πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ) το θέμα βρίσκεται στην δικαιοσύνη.   Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι από τις 9 απευθείας αναθέσεις  που είχαν γίνει ανακλήθηκαν οι 7; Γιατί ανακλήθηκαν; Μήπως ήταν παράνομες; Είναι αλήθεια ή ψέματα κε Δήμαρχε ότι εάν η αντιπολίτευση δεν αντιδρούσε η διαδικασία θα είχε προχωρήσει;

Ο κ. Δήμαρχος μας  κατηγορεί επίσης ότι διαφωνήσαμε  για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού.

Κύριε Δήμαρχε μη ξύνεστε στην γκλίτσα του Τσοπάνη.

Το μεγάλο έργο για σας όπως εσείς αναφέρετε, είναι  για μας η μεγάλη οικονομική ζημιά για τον Δήμο.

Δώσατε σε  ιδιώτη για το έργο αναβάθμισης του οδοφωτισμού  12 εκατομμύρια ευρώ  (χωρίς Φ.Π.Α) για 12 χρόνια  , το οποίο θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος με αυτεπιστασία  με  λιγότερα από τα μισά χρήματα. (βλέπε μελέτη του έγκριτου μηχανικού δημοσίων έργων  κου Χειρδάρη) 

Πως αποφασίσατε ότι αυτό που κάνατε εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου; Γιατί δεν προχωρήσατε στην λύση του δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με χαμηλότοκο δάνειο που παρέχεται ειδικά για την ενεργειακή αναβάθμιση;

Με τι στοιχεία συγκριτικά,  και με ποια μελέτη κε Δήμαρχε  υποθηκεύσατε τα ανταποδοτικά του Δήμου για 12 χρόνια;

Κε Δήμαρχε μέχρι να τελειώσει η θητείας σας θα σας ελέγχουμε με μεγάλη σχολαστικότητα , γιατί αυτό επιτάσσει το καθήκον μας το οποίο είναι  να υπερασπιζόμαστε το συμφέρον των πολιτών.

error: Content is protected !!