ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ταυτόχρονα με το μακελειό στο Βελιγράδι, για το οποίο γράψαμε εχθές, ένα φονικό  συνέβη στην Γερμανία και συγκεκριμένα  στην περιοχή... ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ταυτόχρονα με το μακελειό στο Βελιγράδι, για το οποίο γράψαμε εχθές, ένα φονικό  συνέβη στην Γερμανία και συγκεκριμένα  στην περιοχή Νοϊκέλν του Βερολίνου.

Ήταν στις τρεις το απόγευμα, όταν τα παιδιά ολοήμερου δημοτικού σχολείου είχαν βγει στην αυλή και μία παρεούλα ήταν απασχολημένη με ένα παιχνίδι πινγκ-πονγκ, όταν ένας 38χρονος άντρας εισέβαλε, -από τα κάγκελα της περίφραξης-,  κρατώντας ένα μαχαίρι και επιτέθηκε σε δύο μαθήτριες, επτά και οκτώ ετών.



Από αυτές, η επτάχρονη, με πολλαπλές μαχαιριές στον λαιμό, βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ της οκτάχρονης παραμένει σταθερή.

Ο δράστης, αφού εκτός εαυτού, τραυμάτισε τα δύο κορίτσια, κάθισε κατά γης, άναψε τσιγάρο και περίμενε να τον συλλάβουν, χωρίς, -και ποιός ξέρει το γιατί-, να τον ενοχλεί κανείς.



Ο εισαγγελέας Σεμπάστιαν Μπούχνερ, ανακοίνωσε πως ίσως ο δράστης έχει ψυχολογικά προβλήματα, ή βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, γι’ αυτό και, αντί φυλακής, τον έστειλαν σε ψυχιατρείο.

Πρόσθεσε δε, πως ενώ το προσωπικό τού σχολείου είναι εκπαιδευμένο προς αντιμετώπιση παρομοίων καταστάσεων, εκείνη τη στιγμή. –και ποιός ξέρει και πάλι το γιατί-, δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Τώρα, που αλλού μπορεί να χρησιμοποιήσει την εκπαίδευσή του αυτή, είναι κάτι, το οποία προφανώς θα εκτιμηθεί στο μέλλον.



Στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα, τέτοια φονικά περιστατικά, δεν έχουμε αντιμετωπίσει ακόμη. Τα δικά μας παιδιά, βάλλονται μεταξύ τους, με την μέθοδο του «μπούλινγκ», με απόπειρες μικρο-ληστειών, με απειλές και ξύλο, κλωτσιές ή μπουνιές, αρπαγές κινητών, προθέσεις βιασμών, αλλά φονικά δεν έχουμε, ούτε από τα ίδια τα παιδιά μας, ούτε και από έξω.

Πάμε δε τόσο καλά επ’ αυτού, που από τους θεματοφύλακες της τάξης, ουδείς ανησυχεί, και μπράβο μας.

error: Content is protected !!