ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΛΠΙΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΛΠΙΣ
ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝΜΕ ΒΑΡΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΑΔ ELPIS CARE ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 4 Μαΐου 2023 Απογοήτευση και θυμό προκάλεσε σ’ εμάς τους γονείς 24... ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΛΠΙΣ

ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ
ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΑΔ ELPIS CARE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4 Μαΐου 2023

Απογοήτευση και θυμό προκάλεσε σ’ εμάς τους γονείς 24 παιδιών με βαριά νοητική στέρηση και διά βίου αναπηρία που φιλοξενούνται από πολλών ετών στη ΣΑΔ ELPIS CARE στο Λουτράκι, ο εμπαιγμός που υποστήκαμε από την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, ακόμα και μετά τις επίσημες και επώνυμες κινήσεις μας με τις οποίες αναδείχτηκε αυτό το μείζον κοινωνικό και βιοτικό για τα παιδιά μας ζήτημα.

Σε μια ύστατη προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος της καταβολής των νοσηλίων στα παιδιά μας ανάλογα με το βαθμό αναπηρίας τους (δηλαδή 40 ευρώ για την ελαφρά και 70 ευρώ για τη βαριά νοητική στέρηση) και όχι οριζόντια, μια μητέρα από εμάς ζήτησε να ενημερώσει προσωπικά την κ. Μιχαηλίδου στο πολιτικό της γραφείο στον Πειραιά. Τη δέχθηκε ο κ. ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΑΣ, διευθυντής του πολιτικού γραφείου της, ο οποίος υποσχέθηκε να ενημερώσει την Υφυπουργό. Σε λίγες ημέρες τηλεφώνησε Ο ΙΔΙΟΣ στη μητέρα, λέγοντάς της «Η κ. ΔΟΜΝΑ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ!!!!! ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΟΣΗΛΙΟ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ!!!». ΜΑΛΙΣΤΑ, ΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ!!!

Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…… Μετά από σχετικό ερώτημα στις αρμόδιες Διοικητικές Υπηρεσίες, διαπιστώσαμε ότι δεν προωθείται τέτοια ορθή λύση, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ η κ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ δρομολογεί την καταβολή νοσηλίου ποσού 40 ευρώ για όλες τις περιπτώσεις, ανεξαρτήτως βαθμού αναπηρίας, ήτοι τη δυσμενέστερη δυνατή εκδοχή για τα παιδιά μας!!! Αυτό προβλέπεται να ισχύσει μόνο για τα παιδιά μας και μόνο για το ELPIS CARE. Σε άλλες δομές που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας καταβάλλονται 40 ευρώ για την ελαφρά και 70 ευρώ για τη βαριά νοητική στέρηση, ενώ σε δομές που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 108 ΕΥΡΩ!!!

Γιατί αυτή η άνιση αντιμετώπιση;;; Τελικά, ποιά είναι η κ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ;;; Η σύγχρονη και ευαίσθητη σε κοινωνικά ζητήματα νεαρή πολιτικός, όπως θέλει να εμφανίζεται, ή άλλο ένα δείγμα παλαιοκομματισμού που δείχνει το χειρότερο πρόσωπο στα απολύτως χρήζοντα ειδικής προστασίας ανάπηρα παιδιά μας;

ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ
ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΑΔ ELPIS CARE

error: Content is protected !!