Ανοίγει αύριο τις πύλες της η διεθνής έκθεση ‘Αμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2023 στο Metropolitan Expo Ανοίγει αύριο τις πύλες της η διεθνής έκθεση ‘Αμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2023 στο Metropolitan Expo
Η διεθνής έκθεση ‘Αμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2023 ανοίγει αύριο Τρίτη 9 Μαΐου τις πύλες της με 346 εκθέτες από 28 χώρες.    Όπως ανακοινώθηκε... Ανοίγει αύριο τις πύλες της η διεθνής έκθεση ‘Αμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2023 στο Metropolitan Expo

Η διεθνής έκθεση ‘Αμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2023 ανοίγει αύριο Τρίτη 9 Μαΐου τις πύλες της με 346 εκθέτες από 28 χώρες.

   Όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια Rota, μετέχουν οι κολοσσοί της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας καθώς και ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα, που διαμορφώνουν τις εξελίξεις στο τομέα των υψηλών τεχνολογιών.



   Έχουν προσκληθεί επίσημες κυβερνητικές και στρατιωτικές αντιπροσωπείες ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία επισκεπτών από 77 χώρες.

   Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει αύριο στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.



   Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, την Τρίτη 9 Μαΐου, στις 15:00, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συζητά με τον πρόεδρο του Συνδέμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) Αναστάσιο Ροζολή, με συντονιστή το δημοσιογράφο Σταύρο Ιωαννίδη, με θέμα την επαύξηση των δυνατοτήτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την υποστήριξη της εξωστρέφειας της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. 

   Την Τετάρτη 10 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου του ΣΕΚΠΥ Αναστάσιου Ροζολή, με συντονιστή το δημοσιογράφο Πέτρο Τρουπιώτη. 

   Παράλληλα, στο επίκεντρο των συζητήσεων και των παρουσιάσεων που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης, θα γίνουν αναφορές στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις, στην ενίσχυση διμερών και συλλογικών σχέσεων, στις πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.



   Στην έκθεση, συμμετέχει πλήθος εργοστασίων της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, που συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση και συνεχή αναβάθμιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων. Στόχος της έκθεσης είναι να συμβάλει ώστε αυτές οι βιομηχανίες να θεμελιώσουν και να επεκτείνουν διεθνείς συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού, οι οποίοι αποτελούν παραδοσιακούς και δοκιμασμένους προμηθευτές των δυνάμεων άμυνας και ασφάλειας της Ελλάδος, προστίθεται στην ανακοίνωση.

   Δυναμικό «παρών» από την ΕΑΒ

   H Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) συμμετέχει και φέτος στην έκθεση DEFEA, παρουσιάζοντας σε 45 επίσημες στρατιωτικές και κυβερνητικές αντιπροσωπείες από 22 χώρες μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών.



   Όπως ανακοίνωσε η ΕΑΒ, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τμήμα της πρυμναίας ατράκτου του αεροσκάφους F-16 Viper, καθώς και το τελευταίας τεχνολογίας UAV του προγράμματος «Αρχύτας», ένα αεροσκάφος τύπου μικτής πτέρυγας, με σχεδιασμό που διαφέρει από τα άλλα UAVs, καθώς διαθέτει VTOL (κάθετη απογείωση και προσγείωση).

   Ακόμη, το ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσει και το ραντάρ εντοπισμού μικρών drones «Τηλέμαχος», το οποίο διαθέτει εξαιρετική διακριτική ικανότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αποστολές επιτήρησης, εντοπισμού και αντιμετώπισης drones είτε αυτόνομα, είτε εντός ενός ολοκληρωμένου συστήματος.



   Στον χώρο του περιπτέρου της ΕΑΒ οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν και για τα ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα της εταιρείας, τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα των δεξιοτήτων στον τομέα της αεροπορικής συντήρησης (αεροσκάφη και ελικόπτερα, κινητήρες A/C, ηλεκτρονικά), με τα ειδικά μαθήματα (επισκευή δομών, τεχνικές συγκόλλησης), τα μαθήματα ποιότητας κ.λπ.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!