ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΟΣ ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το μοναδικό βιολογικό παιδί της εξηνταοκτάχρονης διάσημης ισπανίδας ηθοποιού Άνα Ομπρεγόν, -ο γιος της, Άλες Λέκιο-, πέθανε από καρκίνο το... ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το μοναδικό βιολογικό παιδί της εξηνταοκτάχρονης διάσημης ισπανίδας ηθοποιού Άνα Ομπρεγόν, -ο γιος της, Άλες Λέκιο-, πέθανε από καρκίνο το 2020 σε ηλικία 27 ετών. Ήταν συγγενής, μέσω του πατέρα του, με τον βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας.



Χωρίς πλέον σύζυγο η ίδια, απέκτησε, μέσω μίας κουβανής παρένθετης μητέρας μία κόρη, ηλικίας σήμερα μερικών εβδομάδων και το πώς και γιατί, εκμυστηρεύτηκε σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Lecturas», προκαλώντας μύρια όσα σχόλια στους κόλπους της ηθικολογικής κοινωνίας της χώρας της.

Ξάφνιασε δε, όταν απεκάλυψε πως θεωρεί το μωρό, όχι ως παιδί της, αλλά ως εγγόνι της, φωτογραφιζόμενη με αυτό στο περιοδικό “Hola”,  και ξεσήκωσε την κοινή γνώμη.



Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Το κορίτσι αυτό δεν είναι κόρη μου αλλά εγγονή μου», επισημαίνοντας πως το απέκτησε από το κατεψυγμένο σπέρμα του γιου της, ο οποίος της το είχε ζητήσει πριν πεθάνει.

Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως η Ισπανία, βρίσκεται ακόμη στον περασμένο αιώνα, όσον αφορά στην βιοηθική και απαγορεύει τις γεννήσεις μέσω παρένθετων μητέρων, κάτι, το οποίο στις ΗΠΑ δεν γνωρίζει περιορισμούς, ώστε αναγκάστηκε να καταφύγει εκεί.



Επί του θέματος μάλιστα, τοποθετήθηκε, μεταξύ  άλλων υπουργών και η υπουργός Ισότητας Ιρένε Μαρία Μοντέρο, η οποία σχολίασε πως το γεγονός αυτό «Είναι μια μορφή βίας σε βάρος των γυναικών».

«Αν αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του γιου μου, πώς να μην την τηρήσω;»  αντέταξε η ηθοποιός, υποστηρίζοντας ότι μόνο οι γονείς που έχουν χάσει ένα παιδί δικαιούνται του δικαιώματος να εκφράζουν την άποψή τους για ένα τόσο σημαντικό θέμα.



Κατέληξε δε, πως θα προσπαθήσει να αποκτήσει, με τον ίδιο τρόπο, άλλα τέσσερα παιδιά, εκτελώντας την τελευταία επιθυμία του γιου της.

Οι κρίσεις τού καθενός σεβαστές, καθώς σεβαστός και ο ανθρώπινος πόνος.

error: Content is protected !!