ΑΡΕΝΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΡΕΝΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ποιός στα αλήθεια θα περίμενε, η χώρα μας, από τόπος όπου «δέναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα», να καταντήσει πεδίον... ΑΡΕΝΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ποιός στα αλήθεια θα περίμενε, η χώρα μας, από τόπος όπου «δέναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα», να καταντήσει πεδίον βολής κάθε εγκληματία ημεδαπού ή αλλοδαπού και εστία παραγωγής παντός είδους ηθικού εγκλήματος;



Καθημερινά, ενημερωνόμαστε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τα όσα ειδεχθή εξελίσσονται γύρω μας, σε μία χώρα, η οποία μέχρι πρότινος αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση για την ήρεμη και ειρηνική ζωή των πολιτών της, πρότυπο χώρας με πλήρη ασφάλεια.



Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει. Το Αστυνομικό Δελτίο βρίθει, καθημερινώς, εγκληματικών ενεργειών, με όπλα, με μαχαίρια, με βιασμούς, αποπλανήσεις, ληστείες, ακραίες βιαιότητες και βιαιοπραγίες,  τραμπουκισμούς, εξαπατήσεις, ληστείες, απειλές πολλαπλών προελεύσεων.



Εσχάτως δε, παρακολουθούμε με τρόμο, η βία να γίνεται βίωμα και των πλέον τρυφερών ηλικιών, ξεκινώντας από το «μπούλινγκ» στο Δημοτικό σχολείο και επεκτεινόμενη σε χειροδικίες στην εφηβική ηλικία, βιασμούς και εκβιασμούς μεταξύ ανηλίκων, κλοπές, ληστείες, χρήση όπλων, δολοφονικές απόπειρες, πατροκτονίες και μητροκτονίες, και άλλα πολλά.



Προσωπικά, απλώς παραμένω παρατηρητής, όπως και όλοι οι Έλληνες των ημερών μας, μη δυνάμενοι να παρέμβουμε, καθώς ο Νόμος ορίζει και τιμωρεί αυτές τις παραβατικότητες.

Όμως, ο νόμος πρώτα απαγορεύει, και κατόπιν, -πολύ σωστά-, τιμωρεί. Τα εγκλήματα διαπράττονται ενδιαμέσως.



Για την αποφυγή αυτών των εγκλημάτων και το σταμάτημα της αναπαραγωγής νέων εγκληματιών, ποιός μπορεί να ενδιαφερθεί;

error: Content is protected !!