ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΥΜΑΤΑ!!! Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΥΜΑΤΑ!!! Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
του Μάνου ΔερτούζουΔημοτικός Σύμβουλος Η Εφημερίδα «Εν Πειραιεί» σε δημοσίευμα της Τρίτης 23/5 , (φωτό) αναδεικνύει ένα από τα πολλά προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο... ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΥΜΑΤΑ!!! Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

του Μάνου Δερτούζου
Δημοτικός Σύμβουλος

Η Εφημερίδα «Εν Πειραιεί» σε δημοσίευμα της Τρίτης 23/5 , (φωτό) αναδεικνύει ένα από τα πολλά προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο του νησιού μας στην περιοχή Κολώνες , όπου μετά από κακοκαιρία έχουν προκληθεί καταστροφές στην παραλία και αυτό εγκυμονεί κινδύνους.

Είναι όμως μόνο στις Κολώνες που υπάρχει πρόβλημα;

Ασφαλώς όχι.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στη Λ. Περιστερίων . Στο σημείο αυτό το θαλάσσιο κύμα έχει «κουφώσει» την επιφάνεια κάτω από τον δρόμο ο οποίος καθίσταται πολύ επικίνδυνος. (φωτό)

Αν ξακρίσει κάποιο αυτοκίνητο ή μηχανή, θα προκληθεί σοβαρό ατύχημα. Να σημειωθεί ότι το 2011 αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα και τότε έγινε άμεση παρέμβαση που «άντεξε» 10 χρόνια.

Στην Κακή Βίγλα έχει κουφώσει και έχει υποστεί ρήγμα η προβλήτα και είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς πότε θα καταρρεύσει.

Στο σημείο αυτό ανέμελα προχωρούν οικογένειες!!!! (Η φωτό δείχνει το άνοιγμα στην προβλήτα που καθημερινά γίνεται μεγαλύτερο).Σοβαρές ζημιές επίσης που υποθάλπουν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών υπάρχουν, σχεδόν σε όλη την παραλιακή Σεληνίων.

Στο σημείο αυτό ανέμελα προχωρούν οικογένειες!!!! (Η φωτό δείχνει το άνοιγμα στην προβλήτα που καθημερινά γίνεται μεγαλύτερο).Σοβαρές ζημιές επίσης που υποθάλπουν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών υπάρχουν, σχεδόν σε όλη την παραλιακή Σεληνίων.

Η Κοινότητα , οι φορείς, οι πολίτες φωνάζουν αλλά καμιά ανταπόκριση.Στον Λιμνιώνα έχει «κουφώσει» η προβλήτα που έγινε από το Λιμενικό Ταμείο την δεκαετία του 1990 . Το ατύχημα είναι θέμα χρόνου…..Παρόμοιο θέμα υπάρχει και στην Γυάλα και σε όλα σχεδόν τα περιφερειακά λιμανάκια τα οποία ζητούν την συμπαράσταση του Δήμου και δεν την έχουν.

Στο Αίας υπάρχουν στο παραλιακό δρόμο επικίνδυνες κατολισθήσεις και το Καλοκαίρι έφθασε με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τι περιμένουμε να θρηνήσουμε θύματα; Παρ ότι έχω φέρει θέμα κατ επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από δική μου εισήγηση (φωτό) και ομόφωνα αποφασίσαμε να παρεμβαίνει σε παρόμοια θέματα ο Δήμος, η Δημοτική αρχή δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε.

Να επισημανθεί επίσης ότι οι τοπικοί Εξωραϊστικοί Σύλλογοι συνεχώς με έγγραφά τους επισημαίνουν τους κινδύνους. Η λύση παρόμοιων προβλημάτων τα οποία θεωρούνται επείγοντα, χρειάζονται άμεση παρέμβαση, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζεται σωστή ιεράρχηση των προβλημάτων, τόλμη και αποφασιστικότητα κάτι που λείπει από την παρούσα Δημοτική αρχή.

Η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα.

error: Content is protected !!