ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΤΗΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΤΗΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Οι Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα απαγορεύεται στο εξής να χρησιμοποιούν τις περισσότερες ξένες λέξεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους,... ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΤΗΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Οι Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα απαγορεύεται στο εξής να χρησιμοποιούν τις περισσότερες ξένες λέξεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τροπολογίες σε έναν νόμο για την επίσημη χρήση της ρωσικής γλώσσας.



Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με την κίνησή του αυτή, ισχυρίζεται πως θέλει να προστατεύσει τη Ρωσία επιρροές άλλων γλωσσών, οι οποίες κάνουν κακό και παραποιούν τα ρωσικά.

Η σχετική νομοθεσία, υπογραμμίζει πως: «Όταν χρησιμοποιείται η ρωσική, ως επίσημη γλώσσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται λέξεις και εκφράσεις που δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες της σύγχρονης ρωσικής γλώσσας  παρά μόνο με την εξαίρεση των ξένων λέξεων για τις οποίες δεν υπάρχει κάποιο ευρέως χρησιμοποιούμενο αντίστοιχο στα ρωσικά» αναφέρει το κείμενο αυτό.



Ίσως να άργησαν, ή ίσως και να το πράττουν έγκαιρα οι Ρώσοι για να μην αλλοιωθεί και τέλος απολιθωθεί η γλώσσα τους.

Στην Ιταλία πάλι, αυτές τις ημέρες θεσπίσθηκε νόμος, οι υπάλληλοι του Κράτους, -τουλάχιστον αυτοί-, να υποχρεούνται στην απόλυτη χρήση της Ιταλικής γλώσσας, καταργώντας κάθε ξένη λέξη, εκ των χιλιάδων, οι οποίες έχουν εισέλθει στα κοινωνικά στρώματα της χώρας και παραποιούν την κουλτούρα της.



Όποιος δε, Ιταλός κρατικός λειτουργός τολμήσει να παρασπονδήσει, του λοιπού θα τιμωρείται με πρόστιμο, το οποίο θα ανέρχεται έως και τις εκατό χιλιάδες ευρώ.



Στην Ελλάδα, αντίθετα, όλοι μάχονται για να χρησιμοποιούν κάθε ξένη λέξη, έτσι ώστε σε λίγο, όσοι τυχόν δεν ακολουθούν τον κανόνα αυτόν, – και παράδειγμα προς χειρίστη μίμηση -, θα δυσκολεύονται να συνεννοηθούν μεταξύ τους, χρησιμοποιούντες την πάλαι ποτέ ελληνική γλώσσα, η οποία θα είναι πλέον γλωσσική ανάμνηση, για τις επερχόμενες γενεές Ελλήνων, ή κατά τα κακώς εξελισσόμενα «Greeks».



error: Content is protected !!