ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ «ΜΗΜΥΜΑ» -ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ… ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ «ΜΗΜΥΜΑ» -ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ…
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μαράζι, -όχι!- δεν θα το βάλουμε. Αν τους παρακαλούμε και δεν θέλουν, έχουμε και εμείς τον εγωΐσμό μας, το «κατασκευάσαμε»... ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ «ΜΗΜΥΜΑ» -ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ…

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μαράζι, -όχι!- δεν θα το βάλουμε. Αν τους παρακαλούμε και δεν θέλουν, έχουμε και εμείς τον εγωΐσμό μας, το «κατασκευάσαμε» μόνοι μας και δεν τους έχουμε ανάγκη.

Αν πάλι …σωφρονιστούν ως προς τις υποδείξεις και προσκλήσεις μα, τότε και πάλι τα μηνύματά τους, καλοδεχούμενα θα είναι.



Μιλώ για αυτά τα περιβόητα μηνύματα που κατά καιρούς στέλνουμε στο Διάστημα, προκειμένου να υποδείξουμε στους εξωγήϊνους, πως και εμείς «υπάρχουμε» και ας μας δώσουν λίγη σημασία.

Τους είχαμε στείλει πριν καμιά τριανταριά χρόνια και εκείνη την μεταλλική πλάκα με έναν γυμνό άντρα χαραγμένο επάνω της κραδαίνοντας τρίγωνα και μοιρογνωμόνια για να καταλάβουν πως δεν είμαστε τυχαίοι, αλλά εξαίρετοι γεωμέτρες κι αυτοί δεν απάντησαν ποτέ γιατί το Διάστημα γεμίζει καθημερινά με εκατομμύρια μπιχλιμπίδια που δεν χρειάζονται και τα εναποθέτουν εκεί, ώστε κανείς να μην μπαίνει στον κόπο να ψάχνει μπας και έχει «πακέτο» από κάποιον πλανήτη, ο οποίος και μπορεί να ονομάζεται «Γη».



Η Ευρώπη, η οποία σε όλα πλέον πρωτοτυπεί, σκέφτηκε να επιχειρήσει ένα πείραμα, σύμφωνα με το οποίο, επονομαζόμενο ως «Σημάδι στο Διάστημα», αποτελεί διακαή πόθος του Ινστιτούτου SETI, το οποίο και πραγματοποιείται μέσω του δορυφόρου «ExoMars Orbiter», ο οποίος περιεργάζεται εδώ και καιρό τον πλανήτη Άρη.



Εχθές το βράδυ, λοιπόν, ακριβώς στις 10, το διαστημόπλοιο αυτό, εξέπεμψε σήμα προς την Γη μας, -κρυπτογραφημένο και πάλι-, φιλοτεχνημένο από την καλλιτέχνιδα του είδους, Ντανιέλα ντε Πάουλι, το οποίο θα κλιθούν να ερμηνεύσουν, -τρόπος του λέγειν»-, κάποιοι γήϊνοι συμπολίτες μας.



Και όλη αυτή η …περιπέτεια, με την «υπόθεση» και μόνο, αν κάποτε κάποιο εξωγήϊνο μήνυμα …προσγειωθεί στα εδάφη μας, να έχουμε την γνώση και την ευκολία να το αποκωδικοποιήσουμε.  



error: Content is protected !!