Ανθεί το παραεμπόριο ψαριών στο νησί Ανθεί το παραεμπόριο ψαριών στο νησί
του Ραφαηλ Ανδριανού Σαλαμίνα 2023… Αυτή η εικόνα αποτυπώνει την καθημερινή παράνομη διακίνηση εμπορίου ψαριών στον τόπο μας. Φυσικά ο εν λόγω κύριος δεν... Ανθεί το παραεμπόριο ψαριών στο νησί

του Ραφαηλ Ανδριανού

Σαλαμίνα 2023…

Αυτή η εικόνα αποτυπώνει την καθημερινή παράνομη διακίνηση εμπορίου ψαριών στον τόπο μας. Φυσικά ο εν λόγω κύριος δεν είναι ο μόνος αφού τουλάχιστον υπάρχουν παραπάνω από δέκα άτομα που κάνουν την ίδια παράβαση. Είναι κατά γενικό ποσοστό άτομα τα οποία εργάζονται σε καΐκια της Σαλαμίνας. Αν κάποιος αναλογιστεί την ποσότητα που διακινείται καθημερινά θα μπορούσαμε να πούμε ότι, έστω δέκα άτομα κάνουν την ίδια “δουλειά” με τον απεικονιζόμενο κύριο ο οποίος έχει στο καλάθι του ποδηλάτου του 5 φελιζόλ με ψάρια (το κάθε φελιζόλ έχει χωρητικότητα 8 κιλά τουλάχιστον ), άρα 40 κιλά εμπόρευμα, επί 10 άτομα είναι 400 κιλά.. Δηλαδή τουλάχιστον μισός τόνος ψάρια διακινείται καθημερινά παράνομα στην Σαλαμίνα σε βάρος 10 ιχθυοπωλείων του νησιού και των διχτυάρικων καϊκιών που βρίσκονται στην ακτή Καραϊσκάκη οι οποίοι έχουν δικαίωμα να πουλούν τα ψάρια τους έχοντας επαγγελματική άδεια αλιείας.

Τα ψάρια που διακινούνται ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΙΓΡΙ του νησιού. Τα περισσότερα ψάρια είναι από την ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου τα οποία τα προμηθεύει συγκεκριμένος άνθρωπος και ο τόπος συνάντησης για να πραγματοποιηθεί το μοίρασμα του εμπορεύματος είναι σε σπίτι κοντά στο Αρχαιολογικό μουσείο του νησιού. Ψάρια τα οποία είναι κάκιστης ποιότητας (τις περισσότερες φορές) γι αυτό και οι εξευτελιστικές τιμές.. Δεν χρειάζεται να αναφέρω τίποτα από υγειονομικής άποψης αφού τα ψάρια βρίσκονται στα φελιζόλ χωρίς πάγο, εκτεθειμένα στις αυξημένες θερμοκρασίες των ημερών… Οι εν λόγω “κύριοι” διαφημίζουν ότι το εμπόρευμα τους είναι αλιευμένο από τα γριγρι αλλά αυτό είναι αναληθές στο μεγαλύτερο ποσοστό του. Φυσικά υπάρχουν και συγκεκριμένα γριγρι τα οποία παρέχουν με ένα ή δυο είδη ψαριών την όλη διαδικασία και πάλι ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Το ίδιο γίνεται και στην περιοχή του Καματερού που τα παγκάκια μπροστά από την προβλήτα έχουν μετατραπεί σε πάγκοι για τα ψάρια.

Πρέπει λοιπόν όλοι εμείς που πουλάμε το εμπόρευμα μας νόμιμα, πληρώνοντας φόρο, νερό, ρεύμα, τον ΟΑΚΑΑ, καθημερινά να αντιμετωπίζουμε όλους αυτούς που παράνομα διακινούν ψάρια μέσα στο νησί. Αυτό αν δεν σταματήσει άμεσα θα έχει ως κατάληξη να κλείσουμε τα μαγαζιά μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, Παρακαλείσθε να σταματήσετε να διοχετεύεται ψάρια τα πληρώματα σας που έχουν τον σκοπό την πλήρως παράνομη αυτή διαδικασία. Σε άλλη περίπτωση θα κινηθούμε προς στις αρχές επώνυμα.

Αγαπητοί συμπολίτες, θα ήταν πρέπον να γνωρίζετε ότι τα καΐκια (γριγρι) δεν έχουν την δυνατότητα να αλιεύουν κάθε λογής ψαριών όπως σας παραμυθιάζουν οι άνθρωποι που γυρίζουν με τα ποδήλατα και τα ψάρια τους σε ένα καλάθι. Θα ήταν καλό να απευθύνεσθε σε όποιο από τα δέκα ιχθυοπωλεία ή τους επαγγελματίες αλιείς επιθυμείτε.

Ας δώσουμε ένα τέλος σε αυτό το παράνομο εμπόριο και στην κοροϊδία κάποιων που εκμεταλλεύονται τον κόσμο του νησιού …

error: Content is protected !!