ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ο μήνας Μάϊος, ο οποίος μας αποχαιρετά, ζεστός, κατσούφης και μπουρινιασμένος,  αφήνει πίσω του για εμάς, μία νέα κατάσταση πραγμάτων,... ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ο μήνας Μάϊος, ο οποίος μας αποχαιρετά, ζεστός, κατσούφης και μπουρινιασμένος,  αφήνει πίσω του για εμάς, μία νέα κατάσταση πραγμάτων, καθώς κατά την περίοδο της διαρκείας του, είδαμε πολλά να γίνονται, καθώς και να επέρχονται πολλές αλλαγές σε πλείστα όσα πολιτικά και κοινωνικά επίπεδα.

Κάποιες χώρες άλλαξαν Κυβερνήσεις, ενώ κάποιες άλλες στέριωσαν τις πρώην Κυβερνήσεις τους, -όπως η Ελλάδα και η Τουρκία-, άλλες δε, παραμένουν ακυβέρνητες, σπαραζόμενες από εμφυλίους πολέμους, προς ανάληψη της Εξουσίας.



Όταν είσαι Κυβερνήτης που σε αγαπάει ο λαός, δεν είναι εύκολο να σε ρίξει οποιαδήποτε Αντιπολίτευση κι αυτό φάνηκε και στην χώρα μας και στην γείτονα, όπου καταδείχθηκε πως η προσωπολατρία ήταν αυτή, η οποία μέτρησε, κι έτσι και στις δύο πλευρές, όλα θα είναι όπως πριν, αφού έτσι προστάζουν οι λαοί.

Ωστόσο, παγκοσμίως αλλάζουν πολλά πράγματα, όπως στις σχέσεις των υπερ-Δυνάμεων του Κόσμου, καθώς η Κίνα τίθεται φανερά κατά των ΗΠΑ, ενώ αυτές συνεχίζουν να αντεπιτίθενται, καθώς και να παρεμβαίνουν στα ευρωπαϊκά ζητήματα, αλλά και άλλων χωρών.  



Είναι από την άλλη πλευρά και αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία που δεν λέει να σταματήσει και στηρίζεται από όλον τον Δυτικό Κόσμο ενώ, προχθές ακόμη, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο, δήλωσε πως οι σχέσεις της χώρας του με την Ρωσία είναι κάτι πάρα-πάνω και από αδελφικές και καλεί και τις γύρω χώρες να αδελφοποιηθούν, -και να ταχθούν στο πλευρό τους-, υποσχόμενος, μάλιστα, και απόλυτη επάρκεια πυρηνικών για όλους.



Όσο για την Ελλάδα μας, προσβλέποντες πάντοτε σε κάτι καλύτερο, μάλλον δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε. Η ΕΕ, επιμένει να μας θέσει και πάλι υπό εποπτείαν, ενώ εμείς καταφεύγουμε σε εσωτερικά δάνεια, όπως μας πληροφόρησε προχθές ο κύριος Στουρνάρας, και οι αυξήσεις στην κάθε είδους αγορά θα συνεχίζουν απτόητες και καθ’ όλο το επόμενος έτος.  

error: Content is protected !!