ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ, ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ, ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
της Υβόνης ΑραβανήΔημοτική Σύμβουλος Τα θαμμένα έγγραφα στα συρτάρια του δημάρχου, εδώ κι ενάμιση χρόνο, από τότε που τελείωσε η νομιμοποίηση του 5ου δημοτικού... ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ, ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

της Υβόνης Αραβανή
Δημοτική Σύμβουλος

Τα θαμμένα έγγραφα στα συρτάρια του δημάρχου, εδώ κι ενάμιση χρόνο, από τότε που τελείωσε η νομιμοποίηση του 5ου δημοτικού σχολείου, αποδεικνύει την επικίνδυνη πολιτική επιλογή αυτής της δημοτικής αρχής, επενδύοντας σε παρεμβάσεις βιτρίνας, η οποία θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις της διεύθυνσης Α’βάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά, της διεύθυνσης του σχολείου αλλά και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, όπως αναφέρει το έγγραφο της υπηρεσίας για ΕΠΕΊΓΟΥΣΕΣ εργασίες, η δημοτική αρχή επιλέγει να κρατά στο συρτάρι αναφορές που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών αλλά και της παρακώλυσης της εργασίας των εκπαιδευτικών.

Και πώς να μην υπάρχει κίνδυνος, όταν ο πίνακας του σχολείου, βρίσκεται στο πίλαρ της ΔΕΗΕ, εξωτερικά του σχολείου, “ασφαλισμένο” με ένα..καλώδιο, με ελεύθερη πρόσβαση στον καθένα, για σοβαρό ατύχημα ηλεκτροπληξίας ή ακόμη και δολιοφθοράς. 

Και πώς να μην παρακωλύεται, η εργασία των εκπαιδευτικών, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι συνεχώς να ανεβάζουν τις ασφάλειες του πίνακα που πέφτουν, διότι δεν αντέχει τις ανάγκες σε ηλεκτρισμό του σχολείου. 

Κε δήμαρχε, πολύ όμορφα τα μερεμέτια των σχολείων, που λόγω προεκλογικής περιόδου έχετε αφοσιωθεί..με περισσό ζήλο. Αντί να μεριμνήσετε άμεσα για το θέμα, μόλις λίγες μέρες πριν, στο ΔΣ της 26ης Μαΐου 2023, αποφασίσατε να ασχοληθείτε. 

Άραγε, ενώ γνωρίζατε εδώ και ενάμιση χρόνο το πρόβλημα και την επικινδυνότητα αυτού και μπορούσατε να το λύσετε, το αφήσατε για άλλο ένα προεκλογικό πυροτέχνημα, ρισκάροντας την ασφάλεια των παιδιών;

Όπως ρισκάρετε και με το γυμνάσιο-λύκειο Αμπελακίων,  που είναι χωρίς σκάλα διαφυγής αποκολλημένη απ’ το υπόλοιπο κτίριο, σχολικοί χώροι γεμάτοι σκαλωσιές και υποστηλώματα, για να μην πέσει το ταβάνι στα κεφάλια των παιδιών(;)

 Όπως ρισκάρατε, με το καμένο πλέον αντλιοστάσιο, ενώ γνωρίζατε τι θα συμβεί εάν μείνει χωρίς συντήρηση;

Ρίσκα με την ασφάλεια, την δημόσια υγεία των πολιτών και του περιβάλλοντος, είναι αντίκρυσμα άκρως επικίνδυνης πολιτικής, διότι η υγεία και η ασφάλεια είναι πέραν όλων.

Επειδή δεν γνωρίζουμε τον χρόνο υλοποίησης της λύσης του προβλήματος, σας καλούμε να μεριμνήσετε άμεσα, για το θέμα της ηλεκτρικής εγκατάστασης του 5ου δημοτικού σχολείου.

Ο θόρυβος που προκαλείτε, γύρω από “έργα” στα σχολεία το τελευταίο διάστημα, εξυπηρετεί μόνο την προεκλογική σας εκστρατεία και όχι την ουσία.

Οι πολίτες πρέπει να νοιώθουν και να είναι ασφαλείς.

error: Content is protected !!