ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΗΜΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΗΜΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Θριάσιο Κρατικό Νοσοκομείο,  από τις 13 διαθέσιμες χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν μόνο οι πέντε, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 1.000 ασθενείς να είναι... ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΗΜΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Θριάσιο Κρατικό Νοσοκομείο,  από τις 13 διαθέσιμες χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν μόνο οι πέντε, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 1.000 ασθενείς να είναι σε πολύμηνη αναμονή, που συχνά ξεπερνά και τους οκτώ μήνες.



Αποδυναμωμένες οι οργανικές θέσεις με παντός είδους ελλείψεις, από τραυματιοφορείς έως και αναισθησιολόγους, με κενές 83 θέσεις νοσηλευτικού και μαιευτικού προσωπικού και 49 θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου, ενώ η κατάσταση θα χειροτερέψει αν απολυθούν οι 190 συμβασιούχοι εργαζόμενοι, που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι.



Από την άλλη πλευρά, από προχθές, περισσότεροι των οκτακοσίων χιλιάδων πολιτών στερούνται ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, επειδή οφείλουν εισφορές στον ΕΦΚΑ και θεωρήθηκε σωστό να τους αποκλείσουν έως εξοφλήσεως χρεών.



Έτσι, για μία ακόμη φορά αναμένουμε την νέα Κυβέρνηση να διορθώσει κάθε κακό στον χώρο της Υγείας των Ελλήνων, όπως κατ΄ επανάληψη μας έχει τονίσει ο πρώην και μέλλων Πρωθυπουργός.



error: Content is protected !!