Η ΦΤΩΧΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ … Η ΦΤΩΧΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ …
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αυτή η έξυπνη και παράλληλα φιλοσοφημένη ρήση, όντως με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, αν και σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα μπορούσα... Η ΦΤΩΧΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ …

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αυτή η έξυπνη και παράλληλα φιλοσοφημένη ρήση, όντως με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, αν και σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα μπορούσα να το απολαύσω.



Μιλώ για όλους εκείνους τους τέως νεόπλουτους Έλληνες και νυν νεόπτωχους, οι οποίοι πιστεύουν ότι πτώχευσαν, αλλά παράλληλα, μας εντυπωσιάζουν με την ελαφρώς έως πολλαπλώς χλιδή της ζωής τους.

Του Αγίου Πνεύματος αύριο και η επιφοίτησή Του δεν κατέρχεται ως πύρινη γλώσσα στον εγκέφαλό μου να μου λύσει την απορία τού πώς μπορεί να πένεσαι και παράλληλα να ζεις ξένοιαστα και πολυδάπανα.



Για το τριήμερο αυτό, -διαβάζω στις εφημερίδες-, παρατηρείται απόλυτη πληρότητα σε αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και χερσαίες γραμμές, καθώς και σε Ξενοδοχεία, και χαίρομαι από την μία γιατί ο Έλληνας μαράζι δεν το βάζει, από την άλλη δε, αδυνατώ να καταλάβω πώς γίνεται, η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών να διαμαρτύρεται για την ακρίβεια, για τους χαμηλούς μισθούς, για την απόγνωσή τους από το γεγονός ότι δεν δύνανται να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, και ούτε καν καταφέρνουν να επιβιώσουν. Κι ωστόσο με κάθε καλή ημέρα και ακόμη και με την παραμικρότερη ευκαιρία να ξοδεύΟΝται σε τουριστικά ταξίδια και διακοπές, οι οποίες του κοστίζουν αρκετά ακριβά.



Έξω καρδιά εμείς οι Έλληνες, μπορεί να αντιμετωπίζουμε φτώχεια, να γκρινιάζουμε, αλλά όλο και κάτι εξοικονομούμε για την διασκέδασή μας.

error: Content is protected !!