ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΗΜΕΡΑ; ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΗΜΕΡΑ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Από συνθήματα, και τίποτε άλλο! Στις σκέψεις, στους τοίχους, στα αυτοκίνητα, στις μάντρες, στο δάπεδο, σε πλακάτ και πανώ με... ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΗΜΕΡΑ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Από συνθήματα, και τίποτε άλλο! Στις σκέψεις, στους τοίχους, στα αυτοκίνητα, στις μάντρες, στο δάπεδο, σε πλακάτ και πανώ με χρώματα ζωγραφισμένα…

Το «περιβάλλον» κινδυνεύει θανάσιμα και κανείς δεν ενδιαφέρεται, παρά μόνο με συσκέψεις, αποφάσεις, επιταγές, ευχές και αναμονή.



Το «περιβάλλον», όχι μόνο γενικότερα αγνοείται, παρά τις μεγαλοστομίες, αλλά και γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο, και με τις ευχές και δράσεις μάλιστα, όλων όσων κόπτονται γι’  αυτό και το μέλλον του.



Αγνοώ αν εσείς, εγώ πάντως προσωπικά, δεν ευθύνομαι για την καταστροφή του κι αν κάτι επιπόλαια κάνω σε βάρος του, είναι να πετάξω κάτω κάποιο χαρτάκι που ξεφεύγει άθελα από τα χέρια μου, αλλά και είμαι παράλληλα βέβαιος πως με όσα χαρτάκια και αν πέσουν κάτω, αυτό ουδόλως κινδυνεύει.



Κι ακόμη, εγώ δεν παράγω καυσαέρια, δεν καίω δάση, δεν μολύνω με χημικά το έδαφος, το υπέδαφος και την ατμόσφαιρα, δεν κατασκευάζω και εκτοξεύω πυρηνική ενέργεια.



Εγώ, έναν ελάχιστο κηπάκο έξω με λίγες γλάστρες και ουδόλως  αναπτύσσω τα λίγα λουλουδάκια μου με αυτά τα χημικά «αναπτυξιακά» που θα τα κατέστρεφαν.

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, αυτή η σημερινή. Να την χαιρόμαστε  ομού μετά του περιβάλλοντος.



Και του χρόνου. 

error: Content is protected !!