Με μεγάλη ανατροπή η ΑΕΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας Με μεγάλη ανατροπή η ΑΕΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας
Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια σε έναν συναρπαστικό τελικό Κυπέλλου που έσπασε καρδιές στο κλειστό της Σαλαμίνας. Η Ένωση έκανε σπουδαία ανατροπή από... Με μεγάλη ανατροπή η ΑΕΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια σε έναν συναρπαστικό τελικό Κυπέλλου που έσπασε καρδιές στο κλειστό της Σαλαμίνας. Η Ένωση έκανε σπουδαία ανατροπή από 0-2 σε 3-2 στην παράταση και ολοκλήρωσε τη σεζόν με ένα τρόπαιο που τόσο πολύ είχε ανάγκη. Θυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ βάφτηκαν… μπλε.



Το επίτευγμα της ομάδας του Άγγελου Εμμανουηλίδη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο Δούκας βρέθηκε μπροστά με δύο γκολ διαφορά και είχε το μομέντουμ. Ο Πέδρο με υπέροχο αριστερό σουτ και ο Φουμάσα με προβολή έδωσαν προβάδισμα πριν το δεκάλεπτο στην ομάδα του Γιάννη Μοστριού.



Παρ’ όλα αυτά, η ΑΕΚ δεν κατέθεσε τα όπλα, διατήρησε την ψυχραιμία της, ανασυντάχθηκε και δικαιώθηκε. Στο πρώτο ημίχρονο το σκορ δεν άλλαξε, όπως και στο μεγαλύτερο κομμάτι του β’ μέρους. Ο Δικέφαλος είχε φάσεις για να σκοράρει (όπως και ο Δούκας), πίεσε και χρειάστηκε να φτάσουμε πέντε λεπτά πριν το τέλος ώστε ο Ουέσλεϊ με πλασέ να μειώσει σε 2-1 και να δώσει νέο ενδιαφέρον στον τελικό.



Η λύτρωση για την Ένωση ήρθε στα 24 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα, όταν ο Ντάτης με δεκάμετρο πέναλτι σημάδεψε χαμηλά τη δεξιά γωνία και έκανε το 2-2, το οποίο έστειλε τις δύο ομάδες στα δύο εξτρά τρίλεπτα. Όλα πλέον ξεκινούσαν από την αρχή, με την ΑΕΚ όμως να έχει την ψυχολογία με το μέρος της, έχοντας επιστρέψει στο ματς από δύο γκολ πίσω.



Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, λοιπόν, ο Βιτίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε με το αριστερό και νίκησε τον Χαραλαμπόπουλο και ενώ απέμενε κάτι παραπάνω από ένα ένα λεπτό. Στο διάστημα που ακολούθησε, ο Δούκας χρειάστηκε να επιστρατεύσει πέμπτο παίκτη, προκειμένου να ισοφαρίσει και να στείλει τον τελικό στα πέναλτι. Αυτό δεν συνέβη, το 3-2 έμεινε ως το τέλος και η ΑΕΚ πανηγύρισε έξαλλα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

futsalhellas.com



error: Content is protected !!