Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η ιντερνετική σελίδα «World of Statistics», επεχείρησε δημοψήφισμα, περί του «ποία είναι η ωραιότερη χώρα του κόσμου», και το αποτέλεσμα,... Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η ιντερνετική σελίδα «World of Statistics», επεχείρησε δημοψήφισμα, περί του «ποία είναι η ωραιότερη χώρα του κόσμου», και το αποτέλεσμα, θα πρέπει να μας κάνει υπερήφανους.



Η Ελλάδα μας, ψηφίστηκε ως η δεύτερη ωραιότερη χώρα του πλανήτη Γη, με πρώτη την Νέα Ζηλανδία, η οποία λένε πως αποτελεί έναν επίγειο Παράδεισο βουτηγμένο στο πράνο, σε αντίθεση με το πολύ γκρι της χώρας μας.

Φυσικά, ένα ακόμη έναυσμα δίνεται έτσι στους ξένους τουρίστες, οι οποίοι οπωσδήποτε θα το λάβουν υπ’ όψιν τους και θα συρρεύσουν ακόμη περισσότεροι στην πατρίδα μας.



Ως εδώ καλά, όμως κάποιοι κίνδυνοι εμφωλεύουν πίσω από την βιτρίνα τής πρωτιάς και καλό θα είναι να τους προσέξουμε και να τους απομονώσουμε.

Αν πάρουμε για παράδειγμα την Αθήνα, πρωτεύουσα του Κράτους, με τις αρχαιότητές της, οι οποίες ελκύουν τους λάτρεις της μακραίωνης Ιστορίας μας, ίσως διαπιστώσουμε πως και η «βιτρίνα» αυτή, κάθε άλλο παρά εξωραϊσμένη θα πρέπει να θεωρείται.



Λακκούβες στους δρόμους, σπασμένα πεζοδρόμια, σκουπίδια ολόγυρα, καταλερωμένοι τοίχοι παντού, πένητες και ζητιάνοι, οι οποίοι ακόμη και κοιμούνται, -άστεγοι-, μέρα και νύχτα στα πεζοδρόμια και σε στοές, παλιά κτίρια επί αέρος κρεμάμενα, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της τουριστικής πόλης τού σήμερα.

Συγκοινωνιακά προβλήματα από την άλλη πλευρά, έργα οδοποιΐας παρατημένα στη μέση, ακόμη και στην Λεωφόρο Πανεπιστημίου, πορτοφολάδες, έμπειροι παραπλανητές των αδαών επισκεπτών μας, φόβος και τρόμος κατά την διάρκεια των νυχτών σε κεντρικούς δρόμους και απόκεντρους, όπου το έγκλημα και η ληστεία παραμονεύουν, και γενικότερα η αίσθηση μίας διάχυτης ανασφάλειας.



Είναι και τα ξενοδοχειακά καταλύματα, τα οποία συχνά-πυκνά εμφανίζονται πανάκριβα, σε Ξενοδοχεία, ταβέρνες, καφετέριες, κάτι που συμβαίνει και στις πλαζ, είναι και το προσωπικό, το οποίο παρουσιάζει μεγάλα κενά, ώστε να μην προσφέρονται οι ανάλογες υπηρεσίες στους φιλοξενούμενους επισκέπτες μας.

Είναι ακόμη και η ακρίβεια στα τρόφιμα, τα ποτά, τα αναψυκτικά, στους ναύλους των μέσων μαζικής μεταφοράς δια αέρος και θαλάσσης, είναι και το κυκλοφοριακό κομφούζιο, τα καμένα δάση, οι βρώμικες παραλίες, το άφθονο καυσαέριο, και τόσα άλλα.



Με αυτά και με αυτά, άντε να δούμε κατά πόσον και ως πότε θα κρατήσει αυτός ο ωραίος τίτλος για την δεύτερη σε ομορφιά χώρα του πλανήτη μας.

error: Content is protected !!