ΑΝΘΡΑΞ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ; ΑΝΘΡΑΞ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Να και τα μαντάτα περί ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου και μόλυνσης της ατμόσφαιρας. Ο, πολλών, αγαπημένος κωμικός Mr. Bean και κατά κόσμον... ΑΝΘΡΑΞ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Να και τα μαντάτα περί ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου και μόλυνσης της ατμόσφαιρας.

Ο, πολλών, αγαπημένος κωμικός Mr. Bean και κατά κόσμον Rowan Atkinson, ο οποίος εκτός από ηθοποιός διαθέτει και μεταπτυχιακό δίπλωμα ηλεκτρολόγου μηχανικού, δημοσίευσε πρόσφατα στην εφημερίδα «The Guardian» την βεβαιότητά του πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, περί των οποίων τόσος ντόρος γίνεται, μάλλον καταστρέφουν παρά ωφελούν το περιβάλλον.



«Όλο και περισσότερο, αισθάνομαι ότι ο μήνας του μέλιτος με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλησιάζει στο τέλος του, και αυτό δεν είναι κακό: συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να διερευνηθεί ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών εάν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε σωστά τα πολύ σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η χρήση του αυτοκινήτου από εμάς».



Αυτά έγραψε και παρέθεσε στοιχεία τής μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας  «Volvo», η οποία πιστεύει πως αυτό «Το πρόβλημα έγκειται στις μπαταρίες ιόντων λιθίου που τοποθετούνται, επί του παρόντος, σε όλα τα  ηλεκτρικά οχήματα: είναι παράλογα βαριές, απαιτούνται τεράστιες ποσότητες ενέργειας για την κατασκευή τους και η διάρκεια ζωής τους δεν ξεπερνά  τα δέκα χρόνια».



Παρέθεσε δε και την δήλωση αυτής της Εταιρίας, κατά την οποία «οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά την διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων  ήταν 70 τοις εκατό υψηλότερες από την κατασκευή ενός βενζινοκίνητου αυτοκινήτου!».



Αν λοιπόν, δεν μας κάνει «φάρσες» ο Μίστερ Μπην και λέει την αλήθεια, τότε σίγουρα μας παραπλανούν κάποιοι άλλοι.



error: Content is protected !!