ΝΕΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΘΑΝΑΤΩΝ ΝΕΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΘΑΝΑΤΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Και να που, τελικά η Ανθρωπότητα, φαίνεται πως πάει να διαλυθεί εντός των προσεχών ετών, από τον καρκίνο! Αν και... ΝΕΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΘΑΝΑΤΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Και να που, τελικά η Ανθρωπότητα, φαίνεται πως πάει να διαλυθεί εντός των προσεχών ετών, από τον καρκίνο!

Αν και μέχρι εχθές, η Επιστήμη, επέχαιρε πως ο επάρατος αυτός εχθρός της υγείας μας, πρόκειται να κατανικηθεί λίαν συντόμως, να τώρα που κορυφαίοι γιατροί από όλον τον κόσμο, και σύμφωνα με Έκθεση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO), κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου απελπίζοντάς-μας πως φτάνουμε στο τέλος μας.



Ειδικά ηοι ηλικιωμένοι, -λένε-, που ούτως ή άλλως «το έχουν φάει το ψωμί τους», όπως ενίοτε μας υπενθυμίζουν οι πολιτικοί μας, πρόκειται να δεχθούν κατά μέτωπον επίθεση, σε τέτοιο μεγάλο βαθμό, που ακόμη και αυτός ο καρκίνος θα τρομάξει.

Στο ετήσιο συνέδριο της ASCO στο Σικάγο, το μεγαλύτερο συνέδριο για τον καρκίνο στον κόσμο, ο Δρ Άντριου Τσάπμαν, διευθυντής του Sidney Kimmel Cancer Center-Jefferson Health και ειδικός στη γηριατρική ογκολογία, δήλωσε: «Καθώς ο πληθυσμός διευρύνεται και η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου αυξάνεται κατακόρυφα, είμαστε πραγματικά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ανάγκες; Νομίζω ότι σε παγκόσμιο επίπεδο δεν είμαστε προετοιμασμένοι».



Άρα. Από τη μία η καταλυτικά επιθετική νόσος, από την άλλη η αμέλειά τους να προετοιμαστούν, πάει, οι γέροι θα μας αδειάζουν την γωνιά, κατά χιλιάδες, -σε λίγο-, σεμνά και ταπεινά.



«Γνωρίζουμε ότι ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που σχετίζεται με τη γήρανση και υπάρχουν διάφοροι βιολογικοί μηχανισμοί που ευθύνονται για αυτό», πρόσθεσε ο προφήτης Τσάπμαν. «Μέχρι το 2040, η παγκόσμια επιβάρυνση αναμένεται να αυξηθεί σε 27,5 εκατ. νέα περιστατικά καρκίνου και 16,3 εκατ. θανάτους από καρκίνο απλώς και μόνο λόγω της αύξησης και της γήρανσης του πληθυσμού», σημείωσε.



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), το 2018 υπήρχαν 17 εκατομμύρια νέες περιστατικά καρκίνου και 9,5 εκατομμύρια θάνατοι από καρκίνο παγκοσμίως.

Η δρ Τζούλι Γκράλοου, δε,  επικεφαλής γιατρός και εκτελεστική αντιπρόεδρος της ASCO, δήλωσε ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να δράσουν άμεσα για να αποφύγουν την υπερφόρτωση από τη δραματική αύξηση των ηλικιωμένων ασθενών με καρκίνο.



Επομένως, ηρεμήστε. Έχουμε υποσχέσεις πως μετά τις κοινοβουλευτικές μας εκλογές, το Σύστημα Υγείας στην χώρα μας, παίρνει τα επάνω του, ξανά, και ποιΌς μας πιάνει.

error: Content is protected !!