Έσπασαν τα τηλέφωνα στο σπίτι μου εχθές… Έσπασαν τα τηλέφωνα στο σπίτι μου εχθές…
της Ευανθίας Μιχάλαινα Λατανιώτη Προγραμματισμένη επίσκεψη στο νησί μας λοιπόν του πρώην (και κατά τα φαινόμενα μελλοντικού σύντομα) πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Στις 11:00... Έσπασαν τα τηλέφωνα στο σπίτι μου εχθές…

της Ευανθίας Μιχάλαινα Λατανιώτη

Προγραμματισμένη επίσκεψη στο νησί μας λοιπόν του πρώην (και κατά τα φαινόμενα μελλοντικού σύντομα) πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στις 11:00 στην ιχθυαγορά Σαλαμίνας. Σε μερικά λεπτά δηλαδή.

Έσπασαν τα τηλέφωνα στο σπίτι μου εχθές…: Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο ίδιος κορυφαίιος πολιτικός παράγοντας επισκέπτεται 3 και 4 φορές έως σήμερα το, έως πρότινος, ξεχασμένο, από την Κυβέρνηση, νησί.

Άλλοι χαίρονται και συγχαίρουν τους τοπικούς παράγοντες για τις καλές τους δημόσιες σχέσεις, άλλοι βλέπουν με μισό μάτι την επίσκεψη και αναρωτιούνται γιατί, έτσι ξαφνικά, το νησάκι μας έγινε πόλος έλξης του ενδιαφέροντος του «Πρωθυπουργού της Ανάπτυξης».

Ιδού η Ρόδος, ιδού κει το πήδημα λοιπόν. Μετά την ομοβροντία χειροκροτημάτων και τις διθυραμβικες ζητωκραυγές για την τιμή που ο κ. Κ. Μητσοτάκης μας κάνει να μας ρίξει (ευτυχώς η δυστυχώς) επιτέλους ένα βλέμμα, ποιος θα τολμήσει να ρωτήσει για την επαίσχυντη κατάντια του Όρμου Αμπελακίων από μια βαριά βιομηχανία που δυσφημίζει στα πέρατα του κόσμου τον αρχαιολογικό μας τόπο – ορόσημο, καταστρέφει τα αρχαία μας αλλά και την υγεία τόσων χιλιάδων κατοίκων;

Ποιος θα τολμήσει να του πει ότι απαιτούμε ανταποδοτικά τέλη λόγω της αυξημένης κίνησης του υγροποιημένου φυσικού αερίου στις θάλασσες μας;

Ότι αυτό που ενδιαφέρει εμάς δεν είναι ούτε οι κεντρικοί σχεδιασμοί επί ζεύξης, ούτε επί Κίνας, και ότι για εμάς αυτό που πρωτεύει είναι η ευζωία και η προστασία του νησιού μας;

Ποιος θα σηκώσει το χέρι για να του πει «τα βλέπετε τα χάλια του Περάματος, του Πειραιά, της Δραπετσώνας, του Όρμου Αμπελακίων;; Με το χέρι στην καρδιά, Κρητικός είστε, θα τα θέλατε όλα αυτά τα containers, τα διαλυτήρια και τις βιομηχανίες στο όμορφο νησί σας, την περήφανη Κρήτη; Δίπλα μάλιστα στο ΣΠΙΤΙ σας, δίπλα στο χωριό σας;;»

Ποιος θα του υπενθυμίσει ότι το νησί μας ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ εδώ και αιώνες, εδώ και χιλιετηρίδες, και όλα αυτά τα χρόνια γέμισε από φυσικούς και πολιτισμικούς θησαυρούς ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, ΚΤΗΜΑ ΜΑΣ, ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ, κτήμα όλων των Ελλήνων που ΑΠΑΙΤΟΥΝ φροντίδα και ανάδειξη ??

Ποιος είναι αυτός που θα τολμήσει να του πει ότι θα εναντιωθούμε στην καταστροφή του νησιού μας με διαλυτήρια, αποθήκες χονδρεμπορίου, πλωτά ναυπηγεία, φυσικά αέρια, ιχθυοκαλλιέργειες και Θεός ξέρει τι άλλο;

Ποιος θα του πει ότι η τελευταία μας δημοτική Διοίκηση ήταν αδύναμη και ανίκανη να συναρπάσει, να σχεδιάσει, να ονειρευτεί, να συμμετάσχει?Και ότι έρχεται μια νέα τοπική Διοίκηση με την οποία οι κάτοικοι ποθούμε να συνεργαστούμε, αλλά και τη νέα Κυβέρνηση, αλλά ΜΟΝΟ για να ανέβει η Σαλαμίνα μας στο βάθρο που της αξίζει … Και όχι για να κατέβει στα Τάρταρα στο βωμό της ανάπτυξης των “άλλων” ?

Ας βρεθεί κάποιος γιατί εγώ εργάζομαι και δεν μπορώ να είμαι παρούσα να του τα πω.Αν δεν βρεθεί κάποιος θα του τα γράψω.

Γιατί ο ρόλος μου ως υποψηφίας δημοτικής συμβούλου δεν είναι τα χαϊδέματα των πολιτικών. Όσο κορυφαίοι και αν είναι. Αλλά η δέσμευσή τους. Και διότι το μήνυμα της καλώς εννοούμενης «αντίστασης» και αγάπης για τον τόπο μας πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να περάσει.

Αλλιώς θα είναι πολύ αργά και η καταστροφή μας θα φέρει την ευχή μας ! Και την πολιτική υπογραφή μας.

error: Content is protected !!