Παρουσιάστηκαν δύο νέες ποιητικές συλλογές του Ντίνου Κουμπάτη στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών Παρουσιάστηκαν δύο νέες ποιητικές συλλογές του Ντίνου Κουμπάτη στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών
Γράφει η Λίλυ Νούραη Συναισθηματική συγκίνηση πλημμύρισε την αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, κατά την παρουσίαση των δύο νέων ποιητικών συλλογών του Ντίνου... Παρουσιάστηκαν δύο νέες ποιητικές συλλογές του Ντίνου Κουμπάτη στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

Γράφει η Λίλυ Νούραη

Συναισθηματική συγκίνηση πλημμύρισε την αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, κατά την παρουσίαση των δύο νέων ποιητικών συλλογών του Ντίνου Κουμπάτη, το Σάββατο 10 Ιουνίου, στην Αθήνα. Στην τόσο φιλόξενη πνευματική αυτή αίθουσα, ο ποιητής παρουσίασε τα δύο νέα έργα του με τους τίτλους «Του Έρωτα και της Ζωής» και «Καθαίρει Ύδωρ», τα οποία έχουν κυκλοφορήσει από δύο ξένους εκδοτικούς οίκους, τους “Barleti” και  “Nacional”, αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος κ. Κώστας Καρούσος, ξεκίνησε την εκδήλωση με ένα χαιρετισμό του, επισημαίνοντας την χαρά της ΕΕΛ να περιλαμβάνει στους κόλπους της έναν πολυεδρικό διανοούμενο άνθρωπο του Πνεύματος και των Τεχνών σαν τον Ντίνο Κουμπάτη, και το όλο πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασε η Μαϊλίντα- Χαρούλα Λέκκα, ξεκίνησε με τον ηθοποιό Βασίλη Βασιλείου, να διαβάζει τους προλόγους των δύο βιβλίων, γραμμένους από την σπουδαία κριτικό βιβλίου και δασκάλα της Ποίησης Παναγιώτα Χριστοπούλου – Ζαλώνη.



Στη συνέχεια, η ίδια η κυρία Ζαλώνη, μίλησε για τον ποιητή και το έργο του, τονίζοντας τις συναισθηματικές πτυχές του, αλλά και προσωπικά το μέγεθος του λόγου του σε κάθε γραπτό κείμενό του, από την Ποίηση έως το Δοκίμιο και το Θέατρο, αλλά και για μελέτες και   μυθιστορήματά του, τα οποία κατά καιρούς έχουν γίνει «μπεστ σέλλερς». Εξαίρετη και πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η βιογραφική παρουσίασή του, από την λογία κυρία Άννα Χατζημιχάλη.



Ηθοποιοί από «Το Θέατρο της Κούλουρης» διάβασαν απαράμιλλα ωραία, ποιήματά του και ο Γιώργος Βάσσος απέδωσε, με την κιθάρα του και την εντυπωσιακή φωνή του-, έξη μελοποιημένα ποιήματα σε στίχους Ντίνου Κουμπάτη και δική του μουσική σύνθεση. Οι ηθοποιοί, οι οποίοι απήγγειλαν ήσαν, με αλφαβητική σειρά, οι Αναστασία Βασιλείου, Βασίλης Βασιλείου, Χρήστος Νικητέας και η Μίτση Χριστοδούλου.



Ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους, διακρίναμε την πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτη τού ελληνικού Θεάτρου Πέπη Οικονομοπούλου, τους ηθοποιούς και σκηνοθέτες Κώστα Τσακανάκη και Άγγελο Μαρίνο, την ρουμάνα συγγραφέα και σκηνοθέτιδα Μόνικα Σαβουλέσκου, την αλβανίδα σκηνοθέτιδα Αγκελίνα Ντζάρα και πολλούς ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης. Επίσης, παρευρέθησαν και οι φοιτητές του, από το Τμήμα Θεατρικής Αγωγής του Λαϊκού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει.



Εντύπωση δημιούργησε, η ανοικτή συζήτηση του κοινού με τον ποιητή επάνω σε θέματα ψυχισμού και συναισθημάτων, η οποία και οδήγησε σε μία περαιτέρω κατανόηση των στίχων των δύο αυτών συλλογών και τις ρίζες και αφορμές γραφής των ποιημάτων του.

error: Content is protected !!