ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κατατρόμαξε ο κοσμάκης. Δεν ξέρω για το «παντού», στην Ελλάδα πάντως τον κατατρόμαξε η κυρία Παγώνη αναφέροντας στα σοβαρά τηλεοπτικά... ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κατατρόμαξε ο κοσμάκης. Δεν ξέρω για το «παντού», στην Ελλάδα πάντως τον κατατρόμαξε η κυρία Παγώνη αναφέροντας στα σοβαρά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσής μας, πως ο «Ιός Χ», με 70 τοις εκατό πιότερο θανατηφόρος από τον κορωνοϊό, πρόκειται σύντομα να κρούσει την θύραν μας.



Σκεφτήκαμε, -και πανικοβληθήκαμε συγχρόνως-, πως όλοι θα αποδεκατιστούμε, ώσπου προχθές, μας διευκρίνισε, -και πάλι τηλεοπτικώς, για να έχει και κύρος η δήλωσή του-, ο κύριος Βασιλόπουλος, πως  αυτός ο ιός θα είναι ένα «τίποτε», δεν θα υπάρχει καν.

Μάλιστα, θα είναι, είπε, καθαρά εικονικός, καθώς «αυτή η ασθένεια δεν υφίσταται, αλλά αποτελεί θεωρητικό κατασκεύασμα».



Ο δε λόγος, απλός. Μιάς και ο προηγούμενος ιός, μας βρήκε απροετοίμαστους, ένας μελλοντικός, -όποτε και αν υπάρξει-, δεν θα πρέπει να μας αιφνιδιάσει αυτός, αλλά να τον αιφνιδιάσουμε εμείς.

Αυτό δε, θα γίνει, αν θεωρήσουμε σαν πραγματικότητα πως ο ιός εμφανίζεται, οπότε θα οργανώσουμε ένα «παιχνίδι». Θα συμμετέχουν δε, στο παιχνίδι αυτό, κράτη, υγειονομικές υπηρεσίες, επιστήμονες, φαρμακοβιομηχανίες, ερευνητές, νοσοκομεία, και φυσικά άνθρωποι, -εμείς δηλαδή.



Το σενάριο μάλιστα, φαίνεται να έχει ως εξής: Κάποια στιγμή, αναγγέλλεται ο ιός «Χ». Εμείς, πρέπει να κατατρομοκρατηθούμε. Οι επιστήμονες σπεύδουν. Τα νοσοκομεία σε πλήρη ετοιμότητα. Οι φαρμακευτικές εταιρείες πέφτουν με τα μούτρα να κατασκευάσουν θανατηφόρα κατά του ιού εμβόλια, ώστε να τον εξοντώσουν όσο γίνεται αμεσότερα. Οι άνθρωποι, λαμβάνουν και εκτελούν εντολές ανάλογες με τις προηγούμενες.



Κλεισμένοι στα σπίτια μας, κυκλοφορούντες με μάσκες, αποφεύγοντες πάσαν επαφήν με άλλους, υπογράφοντες σημειώματα εξόδου για να ανακουφισθεί ο σκύλος μας, ή να ασκηθούμε γύρω από την οικία μας, ώσπου ξαφνικά έρχεται η πολυπόθητη είδηση: Το αντίδοτο βρέθηκε, εγκρίθηκε άμεσα  και κυκλοφορεί.



Άμεσα τρέχουμε και εμείς να κάνουμε το εμβόλιο, και σώζεται για μία ακόμη φορά η Ανθρωπότητα!

error: Content is protected !!