ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΕΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΕΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Φαίνεται πως με τίποτε δεν την γλιτώνουμε πλέον. Τουλάχιστον, οι μισοί από εμάς. Έγραφα προχθές για την ασθένεια «Χ», μία... ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΕΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Φαίνεται πως με τίποτε δεν την γλιτώνουμε πλέον. Τουλάχιστον, οι μισοί από εμάς.

Έγραφα προχθές για την ασθένεια «Χ», μία «εικονική» πανδημία, η οποία προγραμματίζεται ως άσκηση ετοιμότητος, και να που σήμερα διαβάζω πως τέσσερις, κάθε άλλο παρά εικονικές, βρίσκονται ήδη στην πόρτα της Μεγάλης Βρετανίας.



Ζίκα, Δάγκειος, CCHF και RVF έχουν ήδη εισβάλλει στην Αγγλία και σε αυτό φταίει ο ξαφνικός καύσωνας που την μαστίζει εδώ και λίγες ημέρες. Διότι, σύμφωνα με τους εκεί επιδημιολόγους, αυτά τα τέσσερα μικρόβια, βρήκαν το κατάλληλο θερμό έδαφος, το οποίοι τους ταιριάζει.

Μόλις τα κουνούπια, -αποφαίνονται-, μυρίστηκαν καύσωνα, απεφάσισαν να εκδράμουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.



Οι Βρετανοί επιστήμονες, μάλιστα, προειδοποίησαν και τους βουλευτές επί του γεγονότος, τονίζοντας πως αυτές οι αρρώστιες, οι οποίες μεταδίδονται από τα κουνούπια και τα τσιμπούρια, φτάνουν στα εδάφη τους,  καθώς οι αυξανόμενες θερμοκρασίες «διευρύνουν το βεληνεκές τους».



Το χειρότερο δε, όπως τόνισε ο καθηγητής Τζέιμς Γουντ, -επικεφαλής κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ-, στους βουλευτές της Επιτροπής Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, το μέλλον μοιάζει ζοφερό, αν τελικά γίνει επέλαση κουνουπιών ένεκα της ζέστης.

Ως δε τελική κατάληξη, οι επιστήμονες αυτοί, προβλέπουν θνησιμότητα του πενήντα τοις εκατό, σε όσους έχουν την ατυχία να κολλήσουν.



Για προοπτική αντιμετώπισής τους, τώρα που ξέρουν ότι θα έρθουν, ούτε λόγος.

error: Content is protected !!