ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΡΙΩΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΡΙΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Οι Επιστήμονες, τίποτε άλλο δεν ξέρουν να κάνουν καλύτερα, από το να ψάχνουν σαν Ηρακλείς Πουαρώ, να ανακαλύπτουν νέες και... ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΡΙΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Οι Επιστήμονες, τίποτε άλλο δεν ξέρουν να κάνουν καλύτερα, από το να ψάχνουν σαν Ηρακλείς Πουαρώ, να ανακαλύπτουν νέες και κυρίως περίεργες ιώσεις, με σκοπό να τις καταπολεμήσουν και να σώσουν την Ανθρωπότητα.



Στα βάθη της ζούγκλας της Ονδούρα, βρέθηκε μία εξερευνητική ομάδα, μέλος της οποίας ήταν και ο συγγραφέας Ντάγλας Πρέστον, ο οποίος μίλησε στην γνωστή εφημερίδα «Daily Mail», περιγράφοντας μία μικρή κατοικημένη περιοχή, την οποία δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν πλήρως, και πίσω από την οποία, μέσα στην πυκνή τροπική βλάστηση, είχαν την πεποίθηση ότι υπήρχε μία άλλη, μεγάλη και πλούσια.



Ένας θρύλος, μιλάει από πολύ παλιά για μία μυθική πόλη, σε εκείνα τα μέρη, την Πόλη του Θεού Πιθήκου, ενώ οι Ισπανοί κατακτητές, συνάντησαν κάπου εκεί, -είπαν-, μία πλούσια πόλη με πληθώρα θησαυρών.



Αν έχασαν την ευκαιρία να συλήσουν και από αυτήν τα πάντα και να μεταδώσουν τις ευρωπαϊκές ασθένειες που έσερναν μαζί τους, στ ους πολίτες της,  ήταν γιατί την περιοχή μαστίζει μία αρρώστια, της οποίας ο πυρήνας μεταδίδεται στον άνθρωπο και καταστρέφει ολοσχερώς την σάρκα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ένας αρχαίος πολιτισμός όχι μόνο έζησε στις δύσκολες συνθήκες της ζούγκλας, αλλά και άνθισε. Μετέτρεψαν τη ζούγκλα σε ένα είδος Κήπου της Εδέμ», δηλώνει ο Πρέστον.



Όσο δε για την ασθένεια, φέρει την ονομασία «Mucocutaneous leishmaniasis»,

Αλλά ακόμη και οι Επιστήμονες φοβούνται να εισέλθουν και να συλλέξουν δείγματα προς εξέταση και πειράματα κατά του ιού.



Δεδομένου δε  του ότι αυτή η πανδημία επί των γύρω φυλών κρατάει αιώνια, μάλλον μάλιστα δεν εξαλείφεται και με εμβόλια, ποιό το όφελος να προσπαθήσουν και να κολλήσουν;

Κι ύστερα, εικάζεται πως το γένος των φυλών αυτών προέρχεται γραμμή από τον Πίθηκο και ευρισκόμενο εν εξελίξει σήμερα, αποτελεί ένα είδος Πιθηκανθρώπων.

error: Content is protected !!