ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ «ΕΜΠΑΡΓΚΟ» ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ «ΕΜΠΑΡΓΚΟ» ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Λοιπόν, «όχι», και ας μην το συζητήσουμε πλέον. Οι πόλεμοι και οι αφανισμοί των πληθυσμών εξ’ αυτ΄ω δεν θα σταματήσουν... ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ «ΕΜΠΑΡΓΚΟ» ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Λοιπόν, «όχι», και ας μην το συζητήσουμε πλέον. Οι πόλεμοι και οι αφανισμοί των πληθυσμών εξ’ αυτ΄ω δεν θα σταματήσουν ποτέ.

Αφού, διαθέσαμε αμύθητους θησαυρούς χρημάτων από ΗΠΑ και Ευρώπη, και αφού, όπως μυθεύτεια, ακ΄λομη και η Γερμανία πάσχει πλέον από άποψη επαρκούς εξοπλισμού, προκειμένου η Ουκρανία να αντισταθεί στην κακιά Ρωσία, ακόμη και να την καταβάλει και καταλάβει, αν είναι δυνατόν, να και τα νέα μαντάτα.



Τρόπος του λέγειν «νέα», γιατί και αυτά χρονίζουν και καταξοδεύουν πλούσιες και φτωχές χώρες, και ο πόλεμος καλά κρατεί ανά πάσαν την οικουμένην,  εδώ και πάντα και θα συνεχίζεται εσαεί, όλο και εντονότερα, οι ΗΠΑ είναι και πάλι έτοιμες να συζητήσουν θέματα, τα οποία αφορούν στην προοπτική ενός πολέμου με την Κίνα.

Από την άλλη πλευρά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκαλύπτει σήμερα τη στρατηγική της για να αντιμετωπίσει με πιο «ρωμαλέο» τρόπο τους κινδύνους για αυτήν που ορίζει ως οικονομική ασφάλεια, που έχει στο στόχαστρο κυρίως την Κίνα.



Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε αναφερθεί τον περασμένο Μάρτιο, κατά τη διάρκεια ομιλίας της για τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας, σε δυνητικούς περιορισμούς κάποιων επενδύσεων ή νευραλγικών εξαγωγών.



Έχουν ήδη υιοθετηθεί σοβαρά μέτρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε στις αρχές Ιουνίου τη δημιουργία κοινού εργαλείου τιμωρίας οποιασδήποτε χώρας χρησιμοποιεί οικονομικές κυρώσεις για να ασκεί πίεση σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Κίνας σε βάρος της Λιθουανίας.



Έχουν προταθεί κι άλλα μέτρα, όπως η ενίσχυση του φιλτραρίσματος των ξένων επενδύσεων στην ΕΕ, η επιβολή ελέγχου σε νευραλγικές επενδύσεις και ελέγχου των επενδύσεων εκτός ΕΕ που εγείρουν κίνδυνο διαρροής τεχνολογιών, σύμφωνα με διπλωματική πηγή.

Κάτι σαν «εμπάργκο» δηλαδή, όπως με την Ρωσία, όπου το μέτρο αυτό, γνωρίζουμε πλέον καλά που μας οδήγησε.



error: Content is protected !!