ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΙΩΝΟΒΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΙΩΝΟΒΙΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη «Πρέπει να απολαμβάνεις τη ζωή», δήλωσε η Mildred Kirschenbaum, 99 ετών, από τη Φλόριντα. «Ζούμε μόνο μια φορά», πρόσθεσε. «Αν... ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΙΩΝΟΒΙΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

«Πρέπει να απολαμβάνεις τη ζωή», δήλωσε η Mildred Kirschenbaum, 99 ετών, από τη Φλόριντα. «Ζούμε μόνο μια φορά», πρόσθεσε. «Αν φτάσετε σε αυτή την ηλικία, κάντε στον εαυτό σας μια χάρη: Απολαύστε τα πάντα. Μην το κάνετε ούτε για τα παιδιά σας, ούτε για τους φίλους σας, αλλά μόνο για τον εαυτό σας. Μην κάθεστε στο σπίτι και γκρινιάζετε και λέτε, “το μόνο που κάνω είναι να πηγαίνω με τα πόδια στο ψυγείο”. Κάντε κάτι».



Τον Αύγουστο, η Κυρία  Kirschenbaum,  γίνεται εκατόν ετών την οπιίας είναι και τα ως άνω λόγια σε βίντεο, το οποίο «ανέβασε» η κόρη της.

Καταγράφει και κάποιους φίλους της κατά δεκαπέντε και είκοσι χρόνια μικρότερούς της, οι οποίοι πιστεύει ότι θα φτάσουν κι αυτρό σε μία τόσο, σαν την δική της, προχωρημένη ηλικία.



Συμβουλεύει να είμαστε ανέμελοι, σαν περάσουν τα χρόνια και να μην βάζουμε μαράζι για τίποτε, παρά να ζούμε τη ζωή κάθε στιγμή όπως μας έρχεται και όπως εμείς θέλουμε.



«Αν δεν είσαι έξυπνος όταν είσαι νέος, μόνο πιο χαζός γίνεσαι», πρόσθεσε και συμβουλεύει άπαντες να μην μεμψιμοιρούν αν δεν τους τηλεφωνούν τακτικά τα παιδιά τους, αλλά να νιώθουν ευγνωμοσύνη γιατί μπορούν ακόμη να ζουν και να απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής.

Νομίζω ότι αυτό είναι που με έφτασε ως εδώ», κατέληξε η γηραιά κυρία.



error: Content is protected !!