Καταστράφηκαν 20 χρόνια έρευνας σε πανεπιστήμιο, γιατί ο επιστάτης έκλεισε καταψύκτη… Καταστράφηκαν 20 χρόνια έρευνας σε πανεπιστήμιο, γιατί ο επιστάτης έκλεισε καταψύκτη…
Ασύλληπτο: Καταστράφηκαν 20 χρόνια έρευνας σε πανεπιστήμιο, γιατί ο επιστάτης έκλεισε καταψύκτη – Λέει ότι άκουσε «ενοχλητικούς συναγερμούς» Ένας επιστάτης πανεπιστημίου που απενεργοποίησε έναν καταψύκτη αφού άκουσε πολλαπλούς... Καταστράφηκαν 20 χρόνια έρευνας σε πανεπιστήμιο, γιατί ο επιστάτης έκλεισε καταψύκτη…

Ασύλληπτο: Καταστράφηκαν 20 χρόνια έρευνας σε πανεπιστήμιο, γιατί ο επιστάτης έκλεισε καταψύκτη – Λέει ότι άκουσε «ενοχλητικούς συναγερμούς»

Ένας επιστάτης πανεπιστημίου που απενεργοποίησε έναν καταψύκτη αφού άκουσε πολλαπλούς «ενοχλητικούς συναγερμούς», κατέστρεψε περισσότερα από 20 χρόνια έρευνας, σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε εναντίον του εργοδότη του, το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Rensselaer στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης.



Ο επιστάτης, ο οποίος δεν μηνύεται στην αγωγή, ήταν εργολάβος της Daigle Cleaning Systems Inc. και εργάστηκε για αρκετούς μήνες το 2020 στο ιδιωτικό ερευνητικό πανεπιστήμιο στο Troy της Νέας Υόρκης. Το Πολυτεχνείο, ζητά από την Daigle Cleaning Systems περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια σε αποζημιώσεις και νομικά έξοδα ως αποτέλεσμα του περιστατικού.

Ο καταψύκτης του εργαστηρίου περιείχε πάνω από 20 χρόνια έρευνας, συμπεριλαμβανομένων καλλιεργειών κυττάρων και δειγμάτων, στα οποία μια «μικρή διακύμανση της θερμοκρασίας κατά τρεις βαθμούς θα προκαλούσε καταστροφική ζημιά», σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας Rensselaer.



Το κολέγιο δεν πιστεύει ότι ο επιστάτης είναι υπαίτιος, αλλά αντίθετα κατηγορεί την Daigle Cleaning Systems ότι δεν τον εκπαίδευσε και δεν τον επέβλεπε σωστά, σύμφωνα με την αγωγή. «Ο εναγόμενος, από και μέσω της αμελούς, απρόσεκτης ή/και απερίσκεπτης εποπτείας και ελέγχου του [επιστάτη], προκάλεσε ζημιές σε ορισμένες καλλιέργειες κυττάρων, δείγματα ή/και έρευνες στο εργαστήριο», υποστηρίζει το πανεπιστήμιο.

Η αγωγή αναφέρει ότι οι καλλιέργειες κυττάρων και τα δείγματα στον καταψύκτη έπρεπε να διατηρούνται στους -80 βαθμούς Κελσίου και μια μικρή διακύμανση των 3 βαθμών θα προκαλούσε ζημιά, οπότε οι συναγερμοί θα ηχούσαν αν η θερμοκρασία αυξανόταν στους -78 βαθμούς ή μειωνόταν στους -82 βαθμούς, σύμφωνα με το CNN.



Η K.V. Lakshmi, καθηγητής και διευθυντής του Κέντρου Βιοχημικής Έρευνας Ηλιακής Ενέργειας Baruch ’60 της σχολής, ο οποίος επέβλεπε την έρευνα, παρατήρησε ότι ο συναγερμός του καταψύκτη ενεργοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 ή γύρω στις 14 Σεπτεμβρίου 2020, επειδή η θερμοκρασία του είχε ανέβει στους -78 βαθμούς, σύμφωνα με την αγωγή.

Παρά τον συναγερμό, η Lakshmi και η ομάδα της αποφάσισαν ότι τα δείγματα κυττάρων θα ήταν ασφαλή μέχρι να γίνουν επείγουσες επισκευές, αναφέρει η αγωγή. Ενώ η Lakshmi περίμενε να έρθει ο κατασκευαστής του καταψύκτη για να εκτελέσει τις επισκευές, η ομάδα της πρόσθεσε ένα κουτί ασφαλείας γύρω από την πρίζα και την υποδοχή του καταψύκτη. Μια προειδοποίηση αναρτήθηκε στον καταψύκτη, σύμφωνα με τη δικαστική κατάθεση.



Όμως, στις 17 Σεπτεμβρίου, ο επιστάτης άκουσε αυτό που αργότερα αποκάλεσε «ενοχλητικούς συναγερμούς», σύμφωνα με τη μήνυση. Σε προφανή προσπάθεια να βοηθήσει, γύρισε τους διακόπτες, οι οποίοι παρείχαν ηλεκτρική ενέργεια στον καταψύκτη, γυρνώντας τους κατά λάθος από «on» σε «off», σύμφωνα με την αγωγή. Είπε ότι η θερμοκρασία του καταψύκτη ανέβηκε στους -32 βαθμούς Κελσίου.



Την επόμενη ημέρα, οι φοιτητές της έρευνας βρήκαν τον καταψύκτη απενεργοποιημένο και παρά τις προσπάθειες να διατηρηθεί η έρευνα, η πλειοψηφία των καλλιεργειών «καταστράφηκε κατεδαφίζοντας περισσότερα από είκοσι χρόνια έρευνας», αναφέρει η αγωγή.

ethnos.gr

error: Content is protected !!