Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Επάνω στην καλοκαιρινή πυρακτωμένη άσφαλτο, την χειμερινή με τους καταρράκτες νερών της βροχής και τα καυσαέρια παντός είδους κινουμένων οχημάτων,... Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Επάνω στην καλοκαιρινή πυρακτωμένη άσφαλτο, την χειμερινή με τους καταρράκτες νερών της βροχής και τα καυσαέρια παντός είδους κινουμένων οχημάτων, επαναπροσδιορίζεται ο «μεγάλος περίπατος» του κέντρου της Αθήνας.



Αφού, μετά τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ο Δήμαρχος Αθηναίων, ξήλωσε και ξαναδημιούργησε για μία ακόμη φορά την πλατεία Ομονοίας, θεώρησε πρέπον και καλόν για τους Αθηναίους, τους τουρίστες και τους κάθε χώρας αλλοδαπούς, να δημιουργήσει στην καρδιά της πρωτεύουσας και ένα μεγάλο δρόμο περιπάτου, προς τέρψιν περιπατητών υπό την οσμήν πετρελαιοειδών καυσίμων και παντός είδους θορύβων.



Το είπε και το έκανε, τοποθετώντας μάλιστα στις πλευρές τροπικά φυτά, αλλά τελικά δεν τον ικανοποίησε η μορφή, τον ξήλωσε και πάλι από την αρχή, για να δώσει κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό στο αθηναϊκό κοινό.



Σε τρείς μήνες, φτάνουμε στην ημερομηνία των νέων δημοτικών εκλογών και ο «μεγάλος περίπατος», φαίνεται πως έχει ακόμη πολλή δουλειά για να τελειώσει.

Αν οι Αθηναίοι ευτυχήσουν να έχουν και πάλι τον ίδιο Δήμαρχο, οπωσδήποτε το έργο θα τελειώσει κάποια ημέρα και θα παραδοθεί προς χρήσιν στους ρομαντικούς περιπατητές.



Αν όμως, όχι, -τότε;

error: Content is protected !!