ΙΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΤΕΛΟΣ ΙΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΤΕΛΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πάνε σε λίγο, και ξεχάστε-τες, οι ιερές εικόνες των Ναών που ξέραμε και προσκυνούσαμε οι χριστιανοί. Καθώς μάλιστα, όλα νεωτερίζουν... ΙΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΤΕΛΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πάνε σε λίγο, και ξεχάστε-τες, οι ιερές εικόνες των Ναών που ξέραμε και προσκυνούσαμε οι χριστιανοί.

Καθώς μάλιστα, όλα νεωτερίζουν κατά καιρούς στην ελληνική Εκκλησία, αυτές, θα αντικατασταθούν με τάμπλετς, τα οποία θα είναι στην διάθεση κάθε πιστού, να ψάχνει και να βρίσκει τον Άγιο που θέλει.



Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε ο νέος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, και συνήνεσε με εξαιρετική χαρά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, και σε λίγο οι Εκκλησίες μας θα διαθέτουν μικρές και μεγάλες οθόνες LED τελευταίας τεχνολογίας, έτσι που θα αποτρέψει, πιθανώς, και την εικονο-καπηλεία, καθώς ποιός θα ενδιαφέρεται πλέον να αποκτήσει ένα ξύλο που ζωγράφισε κάποιος Άγιος ή μη.

Εκ μέρους δε του Αρχιεπισκόπου, ο επικεφαλής του τμήματος IT (Ιερών Τεχνολογιών) της Αρχιεπισκοπής, πάτερ Πλαιΐσιος, ο οποίος δήλωσε:



 «Είναι γνωστή η αγάπη της Εκκλησίας μας δια την τεχνολογίαν, την οποίαν ασπάζεται εγκαρδίως με κάθε ευκαιρίαν. Η απόφασις δια την τοποθέτησιν των ταμπλετών και οθονών αυτών ελήφθη δια την διευκόλυνσιν των πιστών, οι οποίοι θα ημπορούν μετά του δακτύλου τους να κάμουν κύλιση, ή σουάϊπ κατά το κοινώς λεγόμενον, εις την οθόνη και να επιλέξουν τον Άγιον που επιθυμούν να προσκυνήσουν».

Και κατέληξε: «Επιπροσθέτως, οι πιστοί θα ημπορούν να μοιρασθούν τις εικόνες εις τα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα όπως το Ινσταγράμμιον, χάριν εις το δωρεάν γουάϊ φάϊ που θα διαθέτει ο κάθε Ναός».



Σε συνεργασία με τον νέο υπουργό, η Εκκλησία μελετά και άλλες κινήσεις στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της, όπως την κυκλοφορία θηκών με αγιογραφίες για όλα τα μοντέλα κινητών, εικονίτσες του Άγιου Χριστόφορου με ενσωματωμένο GPS και ένα ειδικό ηλεκτρονικό παγκάρι, το “PrayPal”.

Τέλος, σε όλες τις εκκλησίες θα τοποθετηθούν θύρες USB για την δωρεάν φόρτιση κινητών, τη λεγόμενη και θεία φόρτιση.



Και ακόμη πιο τέλος: Αυτά παραγγέλλει και ευλογεί ο Κύριος δια των ιερών εκπροσώπων Του.

error: Content is protected !!