ΚΑΤΑΡΡΕΙ Η ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ; ΚΑΤΑΡΡΕΙ Η ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Στο ραδιόφωνο του «Άλφα», ο κύριος Βερνίκος, εκ μέρους των εφοπλιστικών εταιρειών, δίνει συνέντευξη για την ακρίβεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων,... ΚΑΤΑΡΡΕΙ Η ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Στο ραδιόφωνο του «Άλφα», ο κύριος Βερνίκος, εκ μέρους των εφοπλιστικών εταιρειών, δίνει συνέντευξη για την ακρίβεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, αποδίδει στον κίνδυνο να καταρρεύσει η ναυσιπλοΐα στην Ελλάδα, ένεκα δυσβάστακτων οικονομικών δυσπραγιών.



Ξεκίνησε ένας διάλογος ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τους εφοπλιστές, οι οποίοι έχουν φτάσει στα ύψη τα κόμιστρα, ακόμη και εις βάρος τους, καθώς η κίνηση επιβατών στα ταξίδια τους, ελαττώνεται όλο και περισσότερο.

Ένα αεροπορικό ταξίδι στο Παρίσι, αν το πετύχεις σε έκπτωση, στοιχίζει φθηνότερα από την μεταφορά σου σε ένα κοντινό ελληνικό νησί.



Μετά από τις γενικές διαμαρτυρίες, αποφάσισε και η Κυβέρνηση να επέμβει, δια της μεθόδου του διαλόγου, κάτι, το οποίο θα διαρκέσει, φαντάζομαι, σε χρόνο, ενώ ήδη από την απέναντι πλευρά, φαίνεται να δέχονται μία έκπτωση έως και 20%, αλλά μόνο σε οικογενειακά ή άλλα εκδρομικά πακέτα.



Και καλά, αν θέλεις να ταξιδέψεις για αναψυχή, δεν νοιάζει κανέναν η επιθυμία σου. Αν έχεις ανάγκη, πάλι φαίνεται πως δεν σου δίνουν σημασία.

Φυσικά, σε άλλες περιπτώσεις, η Κυβέρνηση, μπροστά σε διάφορα οικονομικά προβλήματα, παρεμβαίνει, θέτει πλαφόν» και τα λοιπά.



Στην περίπτωση αυτή, η Κυβέρνηση, ίσως τίθεται υπέρ της μη κατάρρευσης της ελληνικής ακτοπλοΐας, κάτι, το οποίο ακούμε επί δεκαετίες, και παρά τους φόβους των εφοπλιστών ακόμη κραταιά κρατεί.

error: Content is protected !!