ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αυτές, οι τελευταίες ημέρες, και παρά τον καύσωνα, ο οποίος πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη, πολλές διεθνείς υποθέσεις, φαίνεται να προχωρούν... ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αυτές, οι τελευταίες ημέρες, και παρά τον καύσωνα, ο οποίος πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη, πολλές διεθνείς υποθέσεις, φαίνεται να προχωρούν με αισιοδοξία και να βρίσκονται λύσεις σε καίρια και ιδιαίτερα σοβαρά θέματα.

Για παράδειγμα, και επάνω σε μία τυχαία συνάντηση, -στην πρόσφατη συνάντηση Πρωθυπουργών- κατά τις εργασίες του ΝΑΤΟ, συναντήθηκαν για άλλη μία φορά οι κύριοι κύριοι Μητσοτάκης και Ερντογάν, και τάπανε στο περιθώριο της γενικής συνάντησης, με το χαμόγελο στα χείλη, κι έβγαλαν και αναμνηστικές φωτογραφίες δίπλα-δίπλα.



Στις δε ανακοινώσεις τους, από κοινού μίλησαν για μεγαλόπνοες ελπίδες και ο δικός μας Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του, μετά την ιστορική αυτή συνάντησε, δήλωσε πως το μόνο, το οποίο απασχολεί τις σχέσεις μας με την Τουρκία, είναι η διεκδίκηση των θαλασσίων ορίων, ο δε κ. Ερντογάν αρκέστηκε να δώσει ευχές για  μελλοντικές ελπίδες καλής συνεννόησης.

 Ωστόσο,  ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, διετύπωσε έτσι τα πράγματα: «Δεν είναι δυνατόν να πας σε συζητήσεις όταν δεν έχει γίνει η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών γιατί είναι ένα θέμα που κλειδώνει τα άλλα θέματα που υπάρχουν». Οπότε, «τζίφος» η υπόθεση;



Από την άλλη πλευρά, το ΝΑΤΟ επιχαίρει γιατί κάποια ημέρα η Σουηδία  θα αποτελέσει μέλος του, μετά την υποχώρηση της Τουρκίας, στο βέτο της μη εισδοχής που είχε επιβάλλει. Αυτό,  μπορεί να γίνει και του χρόνου, έτσι, επετειακά, μιάς και το ΝΑΤΟ κλείνει εβδομήντα πέντε ολόκληρα χρόνια από την ίδρυσή του, και τις άοκνες προσπάθειές του για Ειρήνη, τουλάχιστοΝ μεταξύ των μελών του.



Άλλη μία χαρά, είναι και αυτή της ανακοίνωσης ότι η Δύση θα βοηθήσει για ακόμη μία φορά την Ουκρανία, να σβήσει από χάρτη Γης την Ρωσία, υποσχόμενη μάλιστα σύντομα η χώρα αυτή να αποτελέσει και αυτή πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, έστω και αν οι Ρώσοι, σε μία τέτοια περίπτωση απειλούν με άμεση έναρξη Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.



ΟΙ εκκρεμότητες, σιγά-σιγά κατηγοριοποιούνται και διευθετούνται κατά το καλύτερο.

error: Content is protected !!