ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πολλά είναι τα όσα συμβαίνουν στις ημέρες μας, άλλα με ιστορικό παρελθόν, ήτοι από αυτά που τα γνωρίζουμε ανέκαθεν να... ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πολλά είναι τα όσα συμβαίνουν στις ημέρες μας, άλλα με ιστορικό παρελθόν, ήτοι από αυτά που τα γνωρίζουμε ανέκαθεν να «τρέχουν», και άλλα, τα οποία πρωτοπαρουσιάζονται και εμείς τα αντιμετωπίζουμε σαν νέα και αναλόγως καλά ή κακά.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, μάλλον δεν πρόκειται να επιτευχθεί κάποτε, καθώς οι πυρκαγιές, -πέρα και από όσες άλλες ζημιές-, δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν. Το τελευταίο 24ωρο, στον Καναδά, πήραν αμπάριζα 45 ολόκληρες αναφλέξεις δασικών περιοχών, μόνο στο ΒΔ τμήμα του, όπου μέχρι σήμερα έχουν ξεσπάσει 89 ολοκαυτώματα με αποτεφρωμένα 8. 090. 000 στρέμμα, και δύο νεκρούς πυροσβέστες, εκ των οποίων μία δεκαεννιάχρονη.



Στην χώρα μας τώρα, άλλες  45 φωτιές προχθές πυρπόλησαν δασικές περιοχές, και δεν έχω στοιχεία, ακόμη, για εχθές και για σήμερα. 

Στην Ελλάδα πάλι, και στην Μεσσηνία κάπου, ένας υπερήλικας συνταξιούχος χάνει σε πλειστηριασμό το σπίτι του, για χρέη του προς ΕΝΦΙΑ, καθώς με την μικρή του σύνταξη δεν μπορούσε να αποπληρώσει, του επιβλήθηκαν πρόστιμα, και τώρα ξεκινάει το «ποιός θα το πάρει» από εκατό χιλιάδες εκκίνηση, κι ενώ δεν ξέρουμε τον «τυχερό» πλειοδότη, γνωρίζουμε πολύ καλά τον «δύστυχο».



Υπάρχουν όμως και οι πλουτοκράτες, όπως ο Ντόναλτ Τραμπ, για παράδειγμα, ο οποίος διαβάζω πως διαθέτει 600 εμπορικά σήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα κατοχυρωμένα στην Κίνα.

Στην Ιταλία τώρα, η κυρία Μελονί, είναι αποφασισμένη να μην προχωρήσει «προοδευτικά», -καθώς άλλοι, παγκοσμίως-, και απαγορεύει την αναγραφή σε επίσημα έγγραφα δύο μητέρων και δύο πατέρων, «απειλώντας» μάλιστα, να ανασυστήσει την παραδοσιακή οικογένεια..



Οι Ρώσοι, έκλεισαν την γέφυρα της Κριμαίας, ενώ σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Βαρόμετρου, μόνο το 28% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν, πλέον, την πολεμική βοήθεια της Ευρώπης προς Ουκρανία, καθώς μάλιστα και η ίδια η Ευρώπη συχνά υπόσχεται και λιγότερο συχνά πράττει.



error: Content is protected !!